Share |

KNIHY MAJÍ ZELENOU aneb najděte cestu ke svému knihkupci (nejen) 23. dubna

 
KNIHY MAJÍ ZELENOU! Oslavte Světový den knihy a autorských práv čtením. Dárky dostanete i vy – 15 % slevu na nákup tištěných knih, ale také setkání se známými spisovateli.
To vše 23. dubna ve vašem oblíbeném knihkupectví. 
 
Svaz českých knihkupců a nakladatelů se letos rozhodl pod záštitou MŠMT a za spolupráce všech významných knižních prodejců připravit kampaň KNIHY MAJÍ ZELENOU zaměřenou na podporu tradičních knihkupectví. Navazuje tím na loňskou úspěšnou akci Knihy bez DPH. Svátek knih bude tak letos rovněž příležitostí dovědět se o knihkupcích a knihkupectvích něco víc, na oplátku zákazníci obdrží od knihkupců darem 15 % slevu na nákup tištěných knih.
 
Dnešním dnem startuje provoz webových stránek www.knihymajizelenou.cz, na kterých najdete interaktivní mapu se všemi knihkupectvími po celé republice tak, aby si každý mohl najít cestu ke svému nejbližšímu knihkupci. Zvýrazněna jsou i ta knihkupectví, v nichž budou 23. dubna probíhat doprovodné akce (čtení, autogramiády, besedy či workshopy se známými literárními tvůrci), jež jsou pořádány ve spolupráci s Asociací spisovatelů i s jednotlivými nakladateli.
 
Klasická knihkupectví jsou důležitá centra komunity a člověčenství. Své knihkupce mám, ale ubývají mi,“ říká Petr Sís a doporučuje, co lze dělat, aby nezanikla: „Pomáhat, jak to jde. Besedy, čtení, vysvětlování toho, že když knihkupectví zmizí, následuje velké osamocení…“
 
Přijďte ivVy podpořit svého knihkupce! Najděte si ho na www.knihymajizelenou.cz.
Seznam doprovodných akcí i zúčastněných knihkupectví bude až do 23. dubna pravidelně doplňován.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.