Share |

Knihkupectví Fišer hledá nové prostory, s Prahou 1 se nedomluvilo

foto: Christian Bredfeldt

Knihkupectví Fišer se po měsících příprav a vyjednávání se zástupci Prahy 1 nakonec nepřesune na nové místo. "Jeho budoucnost zůstává nejistá, dokud se nám nepodaří najít nové prostory," vysvětluje Anna Rezková Horáčková, majitelka značky Knihkupectví Fišer a Nakladatelství Paseka.
 
"Za stavu věcí, kdy úřad ani do konce června 2017 nepředložil návrh nájemní smlouvy, jež by odpovídala naší vítězné nabídce, jsme byli nuceni od dalšího jednání odstoupit. Vrátila se nám kauce 180 tisíc korun, nyní hledáme pro Knihkupectví Fišer jiné místo. 
Konec Fišera v Kaprově ulici jsme brali jako příležitost k novému začátku. Otevřít nezávislé knihkupectví v centru Prahy je velký risk, přesto jsme chtěli vytvořit příjemné místo spojující knihkupectví a kavárnu pro setkávání lidí milujících literaturu, pro pořádní autorských čtení a besed."
 
"Nyní se plně soustředíme na přípravu edičního plánu nakladatelství Paseka a na přípravu titulů pro podzim a zimu, děkujeme za pochopení," uvedl zástupce Paseky Lukáš Růžička.

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.