Share |

Kino Pilotů oslaví svatého Patrika irským programem

Sobota 17. března je dnem irského svátku svatého Patrika. Slaví se v Irsku, ale i v dalších světových metropolích včetně Prahy. Letošní oslavy budou doposud největší u nás. Prahu čeká jedinečný průvod centrem, koncerty v Rock Cafe či 36 Underground.  V Praze to ale nebude žít jenom v centru a v Holešovicích, ale také okolo ulice Krymská ve Vršovicích, kam se svým programem zavítá Tour svatého Patrika. Na své si přijdou především milovníci filmů, protože kultovní Kino Pilotů si připravilo speciální irskou nadílku filmů a dokumentů
Večer v Kině Pilotů zahájí svým akustickým koncertem irský zpěvák Travis O’Neill. 

Od 19 hod mohou diváci shlédnout hudební dokument This Ain’t No Disco Episodes III & IV, který natočil uznávaný irský režisér a kameraman Myles O’Reilly. Film přiblíží současnou irskou hudbu a kulturu. 

Od 19:30 poběží oceňovaný dokument Irská královna (The Queen of Ireland) z roku 2015, který si odnesl například diváckou cenu z festivalu Mezipatra. Dokument přibližuje život slavné irské drag queen - Panti Bliss. 

Od 21:30 mohou diváci vidět irský film Pokušitel (Handsome Devil) z roku 2016, který podle vlastního scénáře režíroval John Butler. Poutavý film vypráví příběh jedinečného přátelství třech mladých mužů. Snímek, který měl světovou premiéru na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu, vyniká také skvělým soundtrackem. 

Irskou filmovou nadílku pak uzavírá loňský filmový i festivalový hit - mysteriózní thriller Zabití posvátného jelena s irským rodákem Colinem Farrellem v hlavní roli. Film si mimo jiné odnesl cenu za nejlepší scénář z mezinárodního filmového festivalu v Cannes. 

Kromě kina Pilotů bude ve Vršovicích Tour sv. Patrika probíhat také v nedalekém Joshua Salonu, který bude hlavním „stylingovým“ prostorem.  After party pak proběhne v Minimal baru. Hlavními centry oslav budou holešovický 36 Underground a Rock Café na Národní třídě. 
Více na toursvatehopatrika.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.