Share |

Kino Lucerna zve ke snění s italským filmem

To nejlepší z italské kinematografie nabídne na začátku prosince putovní přehlídka XV. ročníku Středoevropského festivalu italského filmu MittelCinemaFest 2017. Česká republika se již popáté připojuje k Maďarsku a Slovensku, které již tradičně hostí tuto přehlídku. V Praze se festival představí v kině Lucerna v termínu od 30.11. do 5.12., třetím rokem se vrací do Brna (od 9. do 11. prosince v kině Lucerna) a svůj okruh rozšiřuje letos o Ostravu (7. a 8. prosince v kině Luna).
 
Filmový festival nabízí nejnovější filmová díla italské kinematografie. Čeští diváci a milovníci italské kultury se mohou těšit na filmy, které sklízí ceny na mezinárodních filmových festivalech a těší se výraznému kritickému a diváckému ohlasu.
 
Také v letošním roce bychom Vás chtěli pozvat ke snění s italským filmem,“ říkají velvyslanec Amati a ředitel Sciola. „Nová a úspěšná díla naší poslední filmové sezóny se dostávají do České republiky při příležitosti tohoto pátého ročníku festivalu, který se koná na závěr období pro italský film obzvláště plodného a významného. Jak jsme slíbili, i tentokrát nabízíme velice pestrý a atraktivní program, který ukazuje různé aspekty Itálie: národní charakter, sociální problémy, humor a duchaplnost národa, ale také nové talenty její kinematografie.
 
Již tradičních pět dní projekcí v Praze letos otevřeme, ve spolupráci s distributorem Mirius Film, českou premiérou filmu „Moglie e marito‟ (Manželka a manžel) za účasti režiséra Simoneho Godana. Zahájení proběhne ve čtvrtek 30. listopadu v 18.30 hodin. V pátek 1. prosince budou následovat projekce filmů „Amori che non sanno stare al mondo‟ (Příběhy lásky, které se nehodí do tohoto světa) režisérky Francesky Comencini a „Fortunata‟ od Sergia Castellitta, v sobotu 2. prosince pak „Perfetti sconosciuti‟ (Naprostí cizinci) režiséra Paola Genoveseho, druhá projekce filmu „Moglie e marito‟, „Ammore e malavita‟ (Láska a podsvětí) za účasti režisérů - bratrů Manettiových - a „L'equilibrio‟ (Rovnováha) od Vincenza Marry. V neděli 3. prosince přijde na řadu animovaný film „Gatta Cenerentola‟ (Kočičí Popelka) v režii Alessandra Raka, Ivana Cappiella, Marina Guarnieriho a Daria Sansoneho, po kterém bude následovat „Il cratere‟ (Kráter) za účasti režisérské dvojice - Silvia Luzi a Luca Bellino. Na poslední schůzku s italským filmem v pondělí 4. prosince jsme připravili další českou premiéru - film „The Place‟ (Místo splněných přání) Paola Genoveseho, v české distribuci díky Film Europe, a „ll colore nascosto delle cose‟ (Skrytá barva věcí) režiséra Silvia Soldiniho. 5. prosince v 19.45 uzavřeme festival koncertem Filharmonického orchestru Bohuslava Martinů ze Zlína, který pod vedením maestra Waltera Attanasiho zahraje nejslavnější skladby Astora Piazzolly stvořené pro filmová plátna Latinské Ameriky i Evropy.
 
Filmy budou promítány v originálním znění s českými a anglickými titulky. Vstupenky je možné zakoupit online a na pokladně kina Lucerna. Bližší informace o festivalu www.mittelcinemafest.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.