Share |

Kiasmos. Uhrančivé duo Arnalds, Rasmussen!

foto: DEERKEROL

V předsametovej večer jsme měli možnost navštívit další z mých srdcovek a další listopadovou"soldoutovku" Kiasmos. Uhrančivé duo Ólafur Arnalds, Janus Rasmussen.

 

Je až neuvěřitelné, jakou energii a štěstí vám tihle dva dokáží předat. Je to láska. Jejich láska k hudbě, k lidem, kteří si ji s nimi užívají, k okamžikům, které na stagi prožíjí spolu s obecenstvem a to nejen ve front row, ale s celým sálem! Díky Janusově electro umu a Ólafurovu skladatelskému nadání se vlastně děje něco co se dá nazvat dokonalým hudebním zážitkem. 

 

Bohužel musím kontatovat, že prostor Akropole (ač je skvělej) byl nenakloněn koncertu / setu jako mají právě Rasmussen a Arnalds. Je pochopitelné, že zvuk se o stěny sálu "mlátí" a v zadních řadách slyšíte jen přebasovaný "bordel", vyvstává tudíž otázka "Proč zde?!". Vzhledem ke kapacitě vznikal další střet. Lidé se nemohli bavit, tak jak by se na akci  tohohle typu bavit mohli, měli. Našlapaný jako sardinky jste samozřejmě na každým vyprodaným koncertě, ale prostor pro stání tady není kdo ví jak přívětivý, stejně jako balkón, kde spoustu prostoru zabírají místa k sezení. V Praze by se jistě našly lichotivější a vhodnější prostory, které by tenhle zážitek dovedli k dokonalosti. Akropole je skvělej prostor na velkou řadu koncertů, ale na "párty DJ sety" to zkrátka, jak jsme viděli, není ono. 

V budoucnu si na každý pád tuhle dvojici nesmíte nechat ujít! A pokud ještě neznáte, žhavte spotify, soundcloud, ytb! 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.