Share |

Kempování u divadla: tohle není homeless, ale art

foto archiv pořadatele

 

20. června probíhá performance Urban Camping.
Dvacetičtyřhodinové kempování na piazzettě Národního divadla trvá celý den (00:01-23:59) a podle autorů je to nenásilná intervence ve zbytcích veřejném prostoru.

Dvacetičtyřhodinové táboření na piazzettě u Národního divadla ve vlastnoručně vyrobených ceremoniálních maskách a oděvech. Odpočinek, rozhovory a hry, blíže neurčené ceremonie, vztyčování přenosného chrámu pro blíže nespecifikovaná božstva, příprava jídla a krácení času hrou na vlastnoručně vyrobené hudební nástroje, zpěvem a tancem, výroba hrotů šípů a dalších praktických nástrojů z dostupného materiálu (lahvového skla, které v našich podmínkách nahrazuje těžko dostupný obsidián nebo pazourek), dvou až tříhodinový obřad vzývání peněz.
 
Účastníci campu žádným způsobem neatakují kolemjdoucí nebo přihlížející, jediným komunikačním prostředkem je radikální absence jakýchkoliv vnějších znaků příslušnosti k většinové společnosti. 
Nomádští umělečtí bezdomovci se zajisté ničeho nemusí bát, i oni vědí, že normální je přizpůsobit se. Nepřizpůsobivost stojí proti řádu přírody, tak jako sama kultura.

Jakékoliv shromáždění lidí je legitimní i v případě, že nechce dosáhnout žádného konkrétního cíle . 

Připravili a účastní se:

Handa Gote research & development a hosté

Tomáš Procházka, Robert Smolík, Martin Janíček, Miloš Šejn


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.