Share |

Kemp na Pražačce: Přežije rok 2016?

Na Pražačce je výjimečné místo. Kemp s barem, díky kterému se octnete na prázdninách. Minulou sezonu jsme vám ho doporučovali a celou zimu se těšíme, že se tam zas půjdeme zrelaxovat. 
 
Kemp je unikátním místem, které nabízí jak skutečné campování, tak posezení u ohně (milují to rodiny s dětmi), příjemné drinky, občasné koncerty a další akce, skvělé byly třeba Čarodějnice. Vždycky je tam vstup zadarmo a když je lidí moc, dá se projít v přilehlém parku.
Nyní je ale situace napjatá: Vzhledem ke změnám v přilehlém areálu pražačka, pod který Kemp spadá, je tohle prima místo v ohrožení. Co nám k tomu řekli provozovatelé?
"Za více než 10 let existence jsme vybudovali zázemí nejen pro fungování kempu jako takového, ale vytvořili jsme prostor pro živou kulturu a sousedská setkávání. V sezóně pořádáme koncerty, divadelní představení, různé workshopy , doprovodné akce pro rodiny s dětmi a pro neziskové organizace. Taky jsme dali vzniknout celodenním akcím jako Happy Camper Day a Indiánský den. Můžete si k nám zajít na různé besedy s významnými osobnostmi, otočit staré věci za nové na sousedských minibazarcích, vyléčit se při jógových ránech, zagrilovat, nebo opéct buřta u táboráku. Od rána do noci můžete chillovat, nebo pracovat mezi stromy v NO STRES ZONE kavárny Coffee Corner, dát si dobré pivo, nebo drinky v Kemp baru, či se pěkně nasytit u grillu. Pro děti je u nás velký výběh, dvě dětská hřiště, tee-pee a mini zoo farmička. Náš Kemp je po dobu sezóny vždy přístupný veřejnosti a krom jógy jsou všechny akce zcela zdarma
Pro sezónu 2016 připravujeme bohatý kulturní program. Nově třeba letní scénu Divadla pod Palmovkou, outdoorovou prezentaci prací studentů uměleckých škol, Srí Lanka festival a mnoho dalších nových projektů. Jako překvapení sezóny chceme otevřít mini žižkovskou rozhlednu s hvězdářským dalekohledem. "
To se nám líbí, ale jsou to jen plány. "SARA Pražačka nám z nečekaných a neobjasněných důvodů nechce prodloužit nájemní smlouvu pozemku, na kterém jsme Kemp vybudovali," sdělují provozovatelé.
 
Pořádají proto demonstraci a zvou příznivce, aby přišli 16.2.2016 na manifestaci za záchranu Kempu na Pražačce, která se bude konat od 14.30hod před radnicí, Havlíčkovo náměstí 9. "Nebo pište na náš facebook CULTURE CAMP ZIZKOV PRAGUE své názory," nabádají sympatizanty.
 
Situace není zatím uzavřená, jak sami provozovatelé uvedli na FB, vše je ve fázi vyjednávání. Causu budeme sledovat.
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.