Share |

Kdo přijede na Dny evropského filmu?

Přiblížily se Dny evropského filmu. Oblíbený festival letos nabídne řadu oceněných filmů a také účast jejich tvůrců. Kdo přijede?
 
SLAVNOSTNÍ ZAHÁJENÍ
25. DEF zahájí tento čtvrtek 5. 4. v Lucerně polský film Tichá noc, strhující debut mladého režiséra Piotra Domalewského, který svůj film, o jedné nevydařené štědrovečerní noci, divákům osobně představí. Tichá noc si odnesla 2 hlavní ceny z festivalu polského filmu v Gdyni a proměnila úžasných 10 z 11 nominací na filmové ceny Polský orel.
 
HOSTÉ FESTIVALU
Na slavnostní zahájení v Lucerně v 19.00 i na projekci filmu Tichá noc do Světozoru ve 20.00, dorazí ve čtvrtek 5. 4. mladý debutant, oceněný režisér Piotr Domalewský.
Zahájení a následně i projekce filmu Děda nebezpečnější než počítač, se v pátek 6. 4. v Lucerně od 18.30 zúčastní herci Alise Polačenko a Mārtiņš Vilsons.
Vydařenou českou koprodukcí je dánsko-český film Muž v režii Charlotte Sieling, která režírovala, dnes již kultovní TV seriál Most. Snímek osobně uvede v pátek 6. 4. v Kině Pilotů od 17.30 česká koproducentka Kristína Hejduková (Sirena film) a spolu s ní i celá řada členů štábu, od vedoucího výroby, až po supervizorky kostýmů, masek a další.
Poslední počin Jana Švankmajera – Hmyz - divákům představí v neděli 8. 4. v Lucerně od 19.45 jeden z herců - Jiří Lábus.
Režisérka Tereza Nvotová uvede v úterý 10. 4. v Kině Pilotů od 17.30 svůj česko-slovenský koprodukční film Špína
Mimořádným hostem 25. DEF je také herec Hugh O’Conor, který dorazí ve středu 11. 4. do Lucerny v 18.30 na projekci snímku Mary Shelleyová.
 
Více informací naleznete na www.dnyevropskehofilmu.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.