Share |

Kay Buriánek ze Sunshine se stěhuje na protisedi.cz. A "je to v číči."

foto archiv Kaye Buriánka

Kaye můžete znát nejen jako zpěváka - je i autorem výrazných článků o muzice a nejen o ní. Tak ho tady ubytujeme...
 
Vítej na našem webu... co tě sem přivádí?
Tak víš co... snajpr Ká potřeboval novou střechu, odkud by bylo dobře vidět, a Proti šedi jí má.
 
Jak dlouho vlastně píšeš o hudbě a kde všude jsi působil?
Vlastně píšu o hudbě furt. Někomu by se mohlo zdát, že to je nějakej můj rozmar posledních pár let, ale to je jenom zdání. Možná si některý oldchool hardcoristi budou pamatovat moje recenze a “moudra“ v různejch fanzinech, ale fakt je, že to je už dávno a některý z nich by si i vzpoměli, ale musej dělat, že mě už neznaj, haha.
 
Psal jsem jinak leckde – časopis Time In, tam jsem dokonce psal i lifestyle rubriku, o tom, jak se otvírala nová sushi restaurace, nebo jak voní novej parfém od Jil Sander, to byla docela prdel. Ale Time In byl fajn. Psal jsem asi rok pro Filter, než ho rozprášili, což doteď považuju za citelnou ztrátu pro českou hudební scénu, protože diky němu se ta nafoukaná parta hipsterskejch diletantů aspoň trochu držela nějakejch mantinelů a věděla, co se děje. Dneska je to už v číči, vládne totalní anarchie a žijeme v době kulturního temna a šedi. No jo, no...a pak jsem psal ještě chvíli pro aktualne.cz a hodně dlouho pro abradio.cz, kde jsem si vyredroval svůj brilantní nezaměnitelnej prasostyl, haha. A psávám pro Redway.
 
Máš takovej divočejší styl, měls s tím někdy problémy?
Jak říkám, s prasostylem nejde nemít problémy. Ale tak to je nastavený, je to provokace se sdělením, ale primárně je akcent kladenej na tu provokaci. Já takhle bojuju proti módní šedí na našich žurnalistickejch ulicích.
 
Co teď posloucháš? Chystáš se na nějaký festivaly – kromě těch, kde budete s kapelou hrát?
Haha, no, já mám teď záchvat melancholickýho retro období, takže zrovna teď jedu všechny desky The Blood Brothers, starý Refused, první desku Slaves, Linkin Park – A Thousand Suns a pak nějaký nový věci, to je jasný. Bring Me The Horizon, Tek-One, CRIM3S, posledí Hollywood Undead, poslední Enter Shikari, The Big Pink a mrak elektra, drumstepu a moombahcore. Festivaly jsem zatím neřešil.
 
Co je novýho u Sunshine a u tvých DJ projektů?
Nic extra, kapela začíná zase hrát a Bounce! Bounce!, což je hlavně rezidenční noc v Chapeau Rouge, už začala třetí sezónu, je to zavedený, funguje to, lidi choděj a zaćal jsem k tomu dělat v rámci toho večera i živý kapely, který mě bavěj. A hlavně se to slušně etablovalo i na některejch místech mimo Prahu, takže dělame pravidelně mejdany v Plzni, Brně, Znojmě a ještě na pár místech a rád bych, aby to pokračovalo.
Ještě něco?
Jo, že díky Proti šedi se vrací drzej snajpr Ká a to je vlastně super nápad a spojení, protože jsme takový sabotéři konzervatismu, hehe. 
 
(První recenze Kay Buriánka vyjde ve středu 1.2. - těšte se na album Marka Lanegana!)


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.