Share |

Kay Buriánek ze Sunshine recenzuje pro protišedi.cz: South Central - Weapons of Mass Dubstortion

SOUTH CENTRAL
WEAPONS OF MASS DUBSTORTION (EP)
Epic fail. Všechno špatně. Můj gramma anděl plave ve stanu v lágru, co má v záhlaví optimistickej slogan  “Schaufeln willkommen,” ale spíš by se dal smutně parafrázovat na “Pádla s sebou”. Protišedí konsorcium řešilo otázku cenzury a napadnutelnosti kontroverzních příspěvků a jejich právní dopad. Awful. A top všeho byla mezičasová pauza s kulturní vložkou, notně použitou a odpudivě zapáchající. Co že byl ten výplňovej skvost? Mrkněte na vystoupení Vojty Pyje, kterej v Karlovejch Varech spolu s naší kulturně-kdovíjakou špičkou pěje kabátí song o tom, jak když se chlapi poperou, tak jedině nožem, anebo sekerou. Poslední zbytky vkusu vošukaný balkánským humorem? Ne, to je totálně nemocný, miliónkrát obrácený hnusno, přetavený v něco, čemu se lidi smějou a já bych prosil přistavit kontejner, protože budu blinkat. Nepřetržitě několik dní, let, možná i životů. Vidět poskakovat pana Bartošku s mikrofonem a pět tu plebsovou zrůdnost ve mně vzbuzuje neodbytnej pocit, že horší už to bejt nemůže, ani kdyby Čechy zabalili do hebkýho koberce z napalmu. Fuck that shit.
Naštěstí jsou na tom světě i radosti. Jednou z nich je dnešní emise na Dim Mak, dlouho avizovaný EP od britskejch South Central. Všichni krafaj, že americký DJs kurvěj etiku taneční kultury, že lidi jako Steve Aoki jsou největší zlo se svejma požadavkama na nafukovací čluny, booze i suchý ponožky a slipy v riderech. Ale komón, fakt vám tohle vadí, nebo jenom nemáte žádnou kapelu a nejste ani hvězdou lokální velikosti Středočeskýho kraje? 
South Central navíc nejsou Amíci, tahle okapucovaná dvojka hobitů z  Brightonu (UK) byla na skok dokonce i v Čechách a zanechala za sebou velmi pozitivní dojem. A taky to nejsou žádný ucha. Remixujou, skládaj, hopsaj, dělaj bordel. Proč ne. Nebo spíš fuck yeah za to. Zmínka o Dim Mak byla naprosto účelová, protože díky tomuhle prominentnímu labelu s polopunkovou historií dneska vycházej fakt skvosty. South Central a jejich nový EP s dost výmluvným názvem Weapons of Mass Dubstortion obsahuje sice jenom čtyři tracky (Beathoven, Sex Pistol, Special Request a Freak Party), ale vydá za dvojabum kohokoliv esenciálního. Beathoven není beatová hříčka z hoven, ale nese v sobě stopu odkazu na jistýho klasickýho velikána, jakkoliv je tohle téma ošemetný koketování s kýčem. Dubstep už je dneska skoro nadávka a postihnul ho stejnej osud jako všechny tryskově vyhajpovaný trendy. Samozřejmě plošně neandrtálskej a pokrytecky alibistickej osud.
South Central jsou navzdory tomu všemu punk a tohle EP jejich rebelskej zvuk posouvá o další level k špinavý dokonalosti. Možná nejblíž má k soundu The Knife Party, ale tady je to ještě větší řežba bez zbytečnýho zdržování nějakejma úlitbama průměrnejm konzumentům koksu, co maj rádi svoje dance parties v sobotu a probíraní se v neděli s fejsbukovejma statusama o mejdanu století. Fuck you, tanečníci a tanečnice z kosmíru ve svejch slim fit t-shirts z laciný řady Armani Exchange a napletenejch blond štětinách. Váš mozek i vkus zamrznul v dobách, kdy největší hajp byl Moby a Chemical Brothers byli jediný elektro pankáči na planetě, jenže tohle je rok 2012, rok Mad Max 1 reunionu, The maximum force of the future. Let’s go fucking mental!
Preview EP zde, pozn. red.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.