Share |

Kam vyrazit o víkendu? Máme pro vás tipy

foto: Adam Fuchs

Jestli ještě nevíte, co podniknout o víkendu, podívejte se na naše tipy. 
 
Skanking Praha
19. 10.
Rock Cafe
Praha
Po úspěšném festivalovém létě nezmaři The Chancers opět povolali zástupce tuzemské ska scény na legendární mejdan, bez kterého by už ani nebyl podzim. V pražském Rock Café tentokrát 19. října krom osvědčených triků předvedou i pár nových věcí. Mezi nimi i úplně čerstvou písničku Bossman, kterou v současné době nahrávají na protirasistickou kompilaci v rámci kampaně Good Night White Pride.
Co se týče dalších vystupujících, šanci dostane mladá krev. Pozornost si zaslouží kapela Ting, která pod novým názvem skrývá bývalé členy úspěšných Afrodisiak, včetně jejich frontmana MC Turnera. Zatímco Ting budou hrát spíše pomalejší reggae věci, v rychlejším rytmu to rozjedou osvědčení ska-punkeři Jet 8. Celý veřírek otevře kapela Kozy v korzetu, o které se ví, že umí pobavit nejen svým názvem.
Více zde. 
 
Hip Hop 4ever
19. 10.
Louny
New Imperium Music Club
Podzimní díl akce Hip Hop 4ever se uskuteční v pátek 19. října 2012 a samotná akce bude slavnostní otvíračkou nového klubu. Ten se bude jmenovat New Imperium Music Club a 19. října 2012 otevře své brány na adrese Náměstí Benedikta Rejta 2300 v Lounech. Jedná se o zrekonstruované prostory bývalého Yorku a start této otvíračky bude úderem 21:00 a pojede se jako vždy do prvních ranních vlaků/busů.
Více zde. 

Akropolis Multimediale
19. a 20. 10.
Akropolis
Praha
Pátek 19.října bude patřit letošnímu poslednímu pražskému koncertu Cocotte Minute. „Tento večer bude vyvrcholením našeho letošního turné, na kterém jsme představili novou „segmentovou“ projekci. U fanoušků sklidila velký ohlas, proto jsme se ji rozhodli pro vystoupení na AMM zanechat a ještě ji vylepšit. Tím ale videosoučást naší show nekončí.“ Prozrazuje Zeller z Cocotte Minute, kteří právě chystají nový videoklip, pro nějž opět zvolili originální formu. Klip by měl být natočen na mobilní telefon, navíc na jeden jediný záběr! Pokud se to podaří, bude se pravděpodobně jednat o historicky první video tohoto druhu v Česku.
V sobotu 20.října se všichni návštěvníci Akropolis Multimediale mohou těšit na jedinečné koncertní představení The Prostitutes. „Ve spolupráci s light designerem Tomášem Pejšou a Kristinou Šedivou připravujeme multimediální vystoupení, které divákům přiblíží pozadí vzniku a skryté či nové významy písní ze všech tří našich desek. Jak páteční tak sobotní koncert začne v 19:30.
Více zde. 

Be AT: Peter Horrevorts
19. 10.
Chapeau Rouge
Praha
Stephan Bodzin o tracku 'Bloody Hands' od Peter Horrevorts prohlásil, že je to jeden z nejlepších techno tracku současnosti. To samo o sobě je důkaz, že pro nejlepší světové Dje není Peter Horrevorts žádným nováčkem. Jeho produkce se pravidelně objevuje na známých labelech a v žebříčcích nejrespektovanějších Djs. Dále DJs Schwa, Alex C a DJ Ark.
Více zde. 

Layo & Bushwacka!
19. 10.
Roxy
Praha
Když přijde řeč na skutečné legendy dance music, LAYO & BUSHWACKA! bude jedno z prvních jmen, která zazní. DJské a producentské duo, jež se na scéně pohybuje už od 90. let 20. století a pro jehož tvorbu je charakteristický kvalitní house s mnoha žánrovými přesahy, si i přes pokročilý věk stále drží skvělou formu. V ROXY, která je jejich oblíbenou destinací, to dokázali už několikrát. Je tedy nasnadě, že nemohou chybět ani na oslavách 20. výročí.
Více zde.

Večírek Radia Wave: Kruton v Holinkách
19.10.
NoD
Praha
Kruton, Turban a Holinky uvádí: Late Night Talk Showcase MaryC a Honza Bárta míchají mutace popu budoucnosti v pozdní talkshow, která přichází příliš brzy. Tužky s sebou, na místě si budete moci vytvořit vlastní komiks a ti nejodvážnější se utkají v komiksovém kvízu. Hosté: Mutanti hledají východisko, Raazyph feat. Shorty, Bratrstvo kočičí pracky.
Více zde. 

Festival Move
19. 10.
Matrix
Praha
Music is the best! Tak zní motto osmého ročníku hudebního indoor festivalu MOVE. I letos nabídne zajímavou konfrontaci české hudební scény s aktuální zahraniční produkcí. Těšit se tak můžeme nejen na italské Uto Karema nebo Pietra Dema, ale i na spoustu další, v našich končinách dosud neobjevené muziky. Dema + Stiv Hey (Ita), Filip T.B.C, Hory_Doly, Kamcza, Filip Marak.
Více zde. 

Volnej Průběh Crossem 04
20. 10.
Cross
Praha
Čtvrté vydání večírku Volnej Průběh Crossem nabídne další premiéru. Do Čech se konečně podívá jedna z nejzajímavějších postav současné drumandbassové scény, Charlie Fieber aka Fracture, známý jako polovina zavedeného dua Fracture&Neptune. Fieber se na hudební scéně pohybuje už přes deset let, loni k této příležitosti vydal retrospektivní album na vlastní značce Astrophonica, spolupracoval nicméně i se zavedenými značkami jako Exit, Subtitles, Metalheadz nebo s dnes již neexistujícím labelem Bassbin. Fracturův zvuk odkazuje na "techstepovou" druhou polovinu 90. let, ale i jungleové kořeny nebo funk (Charlie je velký sběratel starých vinylů) a organický analogový zvuk.
Více zde. 

Alex Clare
21. 10.
Roxy
Praha
Britský hudebník Alex Clare se chystá na turné a zavítá při něm vůbec poprvé i do České republiky. Na jeho premiérové vystoupení se můžeme těšit už 21. října v pražském klubu Roxy. Vstupenky k zakoupení v síti Ticketpro. Sám Clare označuje svoji hudbu za cross mezi dubstepem, elektronikou a soulem – jeho kapela hraje živou hudbu doplněnou o elektronické prvky
Více zde. 

TINA B.
do 31. 10.
Praha
Festival TINA B. je přehlídkou kvalitního současného umění od umělců ze všech koutů světa. Už sedmý ročník festivalu se bude konat od 17. října do 31. října 2012 hned na několika místech v Praze. Každý ročník festivalu má své téma, které prostupuje celou přehlídkou. V roce 2011 byla TINA B. ve znamení hesla ART – ECO – BIO a předvedla nekonvenční díla, která se pojila s tématikou ekologie. V roce 2012 představí TINA B. světové umění, jehož pojící linkou je Art & Happiness. Festival přinese do Prahy umění, které má svůj význam nejen v estetické hodnotě, ale také v rovině emoční. Sedmý ročník festivalu si stanovil vysoký cíl: pozitivně naladit obyvatele Prahy i její turisty.
Více zde. 

DAS FILMFEST
do 21. 10.
Praha
Německy mluvené filmy míří do českých kin a opět nabídnou pestrou paletu témat i uměleckých přístupů. Přehlídku DAS FILMFEST, která přináší nejúspěšnější a nejaktuálnější snímky uplynulé sezóny, budou hostit od 17. do 21. října pražská kina Lucerna a Atlas a brněnské kino Art. Návštěvníci festivalu se mohou těšit na osvědčená režisérská jména i pozoruhodné debuty. Tematické spektrum se rozpíná od punkové skejťácké pohádky, přes neotřelý pohled na život turecké komunity, neonacismus v současném Německu, sondy do doby nedávno minulé, rodinná dramata, thriller až po komedie a hudebně atraktivní snímky. Letošní sedmý ročník DAS FILMFESTu nabízí na čtyřiadvacet hraných a dokumentárních filmů ve čtyřech tematických sekcích FOKUS FRAU, BERLÍN VE FILMU, DAS FILMFEST SPEZIAL a DIE DOKU.
Více zde. 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.