Share |

Kam vyrazit o víkendu? Máme pro vás tipy

foto: Adam Fuchs

Jestli stále váháte, kam vyrazit o víkendu, podívejte se na naše tipy.
 
 
Clash vs Re:Dress
28. 9.
Chapeau Rouge
Praha
Milánské duo Pelussje se vrací na CLASH! s novými EP Pelussje Fear Satan a Blue Demon vs El Santo Ep. Můžete se těšit na stejně divoký večírek, jaký Pelussje v Chapeau zařídili loni. Supportují rezidentní THE FAKES a SPECTRE+DISTRESS.
Ve spodním patře Underground přicházíme s novým konceptem Absolut RE:DRESS, kde v DJ setu vystoupí česká špička TATA BOJS, TEA JAY IVO a URXIN SISTERS.
Více zde. 

The Duke Ellington Orchestra
28. 9.
Lucerna
Praha
Po vyprodaném koncertu v Lucerně na jaře 2010 se vrací na „místo činu“. V pátek 28.9.2012 opět rozezní Velký sál Lucerny známé melodie, jako např. Take The A Train, Mood Indigo, Satin Doll, Caravan, The Mooche či Rockin in Rhythm. Své kvality tento big band dokazuje mimo jiné i svou každoroční účastí na prestižních jazzových festivalech a vystoupeními v předních klubech po celém světě. Orchestr Duke Ellingtona koncertuje již přes 70 let. Po smrti Duke Ellingtona přešlo vedení orchestru na jeho syna, Mercer Ellingtona, nyní jej vede jeho vnuk Paul. V orchestru, který od smrti Duke Ellingtona propaguje jeho hudbu, někteří členové hrají více než 20 let, ostatní členové byli velmi pečlivě vybráni na základě svých dlouholetých zkušeností.
Více zde. 

VZÁŘÍ 2012
27. - 29. 9
Olomouc
Do Olomouce se v posledním týdnu vzáří přivalí vychytané kapely. V rámci doprovodného programu Festivalu světla a videomappingu VZÁŘÍ zahrají Toxique, Nylon Jail, MIDI LIDI a další zajímavé skupiny. Během koncertů nebude nouze ani o vizuální efekty. Koncerty budou doplněné premiérami speciálních projekcí a stage mappingem. Pořadatelé festivalu chystají kromě hlavního programu i mapping stage, akci Veejay vs. Deejay i workshop pro osvětlování stage. „Hlavní program festivalu VZÁŘÍ bude především vizuálním požitkem. Diváci uvidí 9 soutěžních videomappingových projekcí na budovy, připravujeme výstavu Světlo/stín i výstavu světelných instalací, zazáří i Parkánové zahrady,“ říká Kamil Zajíček, ředitel festivalu VZÁŘÍ, a dodává, „mysleli jsme i na to, abychom hru se světlem, projekcí a animací doplnili o kvalitní hudební program.“
Více zde. 

Přehlídka netradičního filmu
27. - 29. 9.
Mladá Boleslav
Mladá Boleslav bude mezi 27. – 29. zářím 2012 hostit v pořadí 3. ročník Přehlídky netradičního filmu, která se zabývá zobrazováním nahoty a tělesnosti v audiovizuálním umění a médiích. Letos je ústředním tematickým zaměřením PNF erotický komiks. Během tří dnů bude uvedeno celkem 11 snímků, 4 prezentace a 3 koncerty. Nový kabát díky skupině graffity writterů dostane 43 metrů dlouhá zeď Domu kultury (DK), která se nachází hned vedle vchodu do festivalového centra. Na návštěvníky také čeká výstava eroticky laděných obrazů v prostorách DK. Hudební program bude zastoupen projekty, jako To žluté co máte na kalhotkách, rapery Řezník a De Sade (Sodoma Gomora) a Piča z hoven. Tematickým zaměřením 3. Přehlídky netradičního filmu je erotika v komiksech.
Více zde. 

Nylon Jail - první český koncert s 3D projekcí
29. 8.
Horní náměstí
Olomouc
Kapela Nylon Jail chystá jedinečnou podívanou. Videoprojekce ve 3D jako doprovod živého koncertu. Doposud jsme byli zvyklí při koncertu vídat 2D projekce nebo VJing, které již dnes patří neodmyslitelně k většině hudebních představení. Nylon Jail však chtějí povýšit tuto vizuální stránku koncertování do 3D formy.
Více zde. 

Mistrovství ČR ve skateboardingu
29. - 30. 9.
Štvanice
Praha
Přijďte se rozloučit se skateboardovou sezónou 2012. V Mystic skateparku na ostrově Štvanice se bude konat Mistrovství České republiky ve skateboardingu již po šestnácté. Závod je zároveň tečkou za letošním adidas Českým skateboardovým pohárem 2012. Skateboardová špička bude závodit o prize money 50.000,- Kč. Mistrovství ČR ve skateboardingu 2012 se koná ve dnech 29.-30. září. Z tohoto závodu vzejde letošní mistr ČR a bude zde také vyhlášen i vítěz celé série adidas ČSP 2012, která se letos skládala z pěti závodů.
 Více zde. 

Bm(x)treme photo&video session
29. 9.
Telč
Jako zakončení léta proběhne 29. září v Telči bm(X)treme photo&video session. Jde o pohodové setkání bikerů, během kterého vznikne spousta materiálu pro bikové weby. Navíc během dne proběhne game of BIKE a noční session! Večer vypukne afterparty s kapelou Fuckear a Vzhůru a níž. Po nich nastoupí Dj Veve, Dj Cuper a DJ Benjahnek. Vstup přes den je zdarma a na after je 50 Kč. Pokud se Vám doma válí staré BMX komponenty nebo dokonce BMX 20 z dob komančů a chcete se jich zbavit, tak je dovezte. K dispozici bude nově beach bar. Po celý den bude nachystáno občerstvení a budete si moci zakoupit trika k letošnímu festivalu, které vznikly ve spolupráci se značkou Wheel.
 Více zde. 

Gallon Drunk
29. 9.
Malostranská beseda
Praha
 Gallon Drunk představí v Malostranské besedě nové album. Ano, angličtí elegáni jsou zpět. Gallon Drunk vystoupili vloni v České republice sice vlastně hned dvakrát – v Praze a na festivalu Letní filmová škola v Uherském Hradišti (a pokaždé to bylo zejména jako doplněk koncertu skupiny Big Sexy Noise, v níž doprovázejí americkou undergroundovou Lydii Lunch), ovšem v sobotu 29. září v Malostranské besedě to bude úplně jiná show. Zůstane energie, totální nasazení a srdce na dlani, ale páteř jejich koncertu budou tvořit skladby z jejich posledního alba The Road Gets Darker From Here. Novinka Gallon Drunk přichází po dlouhých pěti letech od výtečného alba The Rotten Mile (2007). Večer v Malostranské besedě otevře host Aran Epochal, folkové alter ego Adama Nenadála z Gnu.
Více zde. 

Refused
30. 9.
Lucerna
Praha
I když mají v názvu odmítnutí a na letošní Rock for People nedorazily švédské post-hardcoreové hvězdy Refused vlastně dvakrát (kvůli zmeškanému letu a poté kvůli silné bouři), početným tuzemským fanouškům se nakonec představí! I díky maximálně vstřícnému přístupu kapely a jejího managementu se náhradní koncert uskuteční v neděli 30. září v pražském Lucerna Music Baru. Protože jde o určitou kompenzaci všem, kteří se Refused nedočkali na Rock for People. Sami muzikanti vyšli vstříc a umožnili stanovit velmi nízké vstupné. Fanoušci, kteří se budou moci u vstupu do klubu prokázat celofestivalovým náramkem Rock for People 2012 nebo jednodenním stripem na 5. července (a to i přestřiženým), Refused v Praze uvidí za 185 korun; hluboko pod průměrem ceny vstupenky na evropské koncerty této švédské formace je však i základní vstupné - 370 Kč.
Více zde. 

Křest DVD Pocta Václavu Havlovi
30. 9.
Akropolis
Praha
Art Frame Palác Akropolis, United Islands České spořitelny, Knihovna Václava Havla a Junior klub Na Chmelnici pořádají koncert u příležitosti pokřtění DVD Pocta Václavu Havlovi. Toto dvd obsahuje záznam z posledního dějství rozloučení s Václavem Havlem, které se uskutečnilo v předvečer loňského Štědrého dne v pražské Lucerně. Během večera se na podiu vystřídají The Velvet Underground Revival Band, Michal Ambrož, Vratislav Brabenec, Tony Ducháček, Joe Karafiát, Saša Langošová, Adam Mišík, Vladimír Mišík, Vlasta Třešňák, Vladimír Pavlíček, Petr Pokorný, Pavel Skála, Jiří Veselý, Jiří Zelenka a další, aby připomenuli naživo neuvěřitelnou atmosféru prosincové akce. DVD bude možné zakoupit na místě.
Více zde. 

Vegetariánský den
30. 9.
Toulcův dvůr
Praha
Již tradiční Vegetariánský den se koná 30. září v neděli od 11 - 19 hodin, opět na Toulcově dvoře v Praze 10. (www.toulcuvdvur.cz). Čeká vás zajímavý program, přednášky, prezentace, ochutnávky, vaření, prodejní i informační stánky, vegetariánské restaurace, knihy atd.
Více zde.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.