Share |

Kam vyrazit o víkendu? Máme pro vás tipy

foto: Adam Fuchs

Jestli ještě nevíte, co podniknout o víkendu, podívejte se na naše tipy.
 
A2+ uvádí: Technoise na lodi Tajemství
3. 8.
Loď Tajemství
Praha 2, Rašínovo nábřeží
Na dalším z multižánrových večerů kulturního čtrnáctideníku A2 se první srpnovou sobotu – tentokrát na lodi Tajemství, kotvící v Praze 2 u Rašínova nábřeží – představí experimentální taneční projekty Container (US), Unicorn Hard-On (US), Laser Poodle (NL) a Moemlien (NL).
Více zde. 

Off Festival 2012
3. - 5. 8.
Katowice
Polsko
Alva Noto, Death In Vegas, Battles, Iggy Pop & The Stooges, Swans, Suicide, Matthew Herbert, Ice Age, Baxter Dury, Black Face, Colin Stetson a spousta dalších.
Více zde.
 
High Jump 2012
3. - 4. 8.
Hříměždický lom
Příbram
Tento rok má High Jump opravdové skokanské eso v rukávu a tou není nikdo jiný než samotná Anna Bader z Německa, která má za sebou již hezkou skokanskou kariéru a řadu zkušeností ze světových soutěží s nejlepšími skokany světa. Za Českou republiku se na letošním ročníku představí Jan Kocourek - skokan a pilot zároveň, jehož specialitou a nejoblíbenější disciplínou jsou skoky z adrenalinové houpačky.Kromě sportovního programu vás čeká hudební program. Na třech stageích čeká celá řada živých vystoupení v čele s Prago Union, Horkýže Slíže, Prague Conspiracy či originální pop v podání Toxique. Headlinerem djských jmen bude DJ A-Skillz.
Více zde

Beseda u Bigbítu
3. - 4. 8
Tasov
Letošní program od počátku doznal jen velmi malých změn. Návštěvníci se mohou těšit na 40 kapel ze 7 zemí: od britských headlinerů Three Traped Tigers a Hidden Orchestra přes středoevropské interprety jako ukrajinské duo Zapaska, polsko-německou písničkářku Olivii Annu Livki, maďarské psychedeliky RasaSound až po množství slovenských interpretů v čele s Vidiek.
Návštěvníky čeká také na sklizeň kvalitních českých interpretů – například aktivistický písničkář Bonus, folkový Jablkoň, elektronik Floexe či experimentální uskupení Vložte kočku.
Více zde. 

Shadowbox @ ROXY
3. 8. 22:00
Roxy
Praha
DJs: 2K & Sweg (resident)
special guest DJ Clive (codered.sk)
VJ: Quark / astraL d:VISION
Do půlnoci vstup zdarma, potom 100 Kč.
Více zde

Sázavafest 2012
3.8. - 5.8.
Benešov u Prahy
5 hudebních scén, na kterých vystoupí během 3 dnů více než 100 účinkujících z ČR i zahraničí.Death By Chocolate (CH),Aneta Langerová, Molotov (MEX), Fun Lovin‘ Criminals (USA), Frantic Sunday (SWE), Paul Oakenfold (UK), Nightwork, Monkey Business a spousta dalších.
Více zde

Povaleč 2012
3. 8. - 6. 8.
Valeč na Karlovarsku
Plastic People of the Universe, The Tchendos, brněnské raperky Čokovoko, Unifiction, U-Prag, či Bonus se svým triem, jenž jsou výraznými zástupci stylů, které hýbou současnou scénou. Další: Basta Fidel, rumunský DJ Mesmer spolu s bulharským Line if Sight, Lazytempo, Tchendos DJs, Volnej Průběh, DNB Fever, Honey, Abu, Ans, Baltazar a mnoho dalších.
Více zde. 

Mezinárodní hudební festival Český Krumlov 2012
do 18. 8.
Český Krumlov
Klasickou osu festivalu tvoří série komorních koncertů pořádaná v Maškarním sále, v rámci níž se mimo jiné představí violoncellista Jiří Bárta, houslista Bohuslav Matoušek, Musica Florea nebo Kaprálová Quartet. Jinožánrovým osvěžením bude Balkánský večer s legendárním Boban i Marko Marković Orkestar, večer s ansámblem deseti z nejlepších trumpetistů světa pod vedením Otto Sautera – Ten of the Best & Friends nebo vystoupení fenomenálního recesistického polského souboru MozART Group. Událostí se nepochybně stanou také hity skupiny Queen v monumentální symfonické podobě pod vedením samotného autora The Queen Symphony Tolgy Kashifa.
Více zde.

Bastard Djs
4. 8.
Chapeau Rouge
Praha
Zahrají Jana Kománková a Ondřej Formánek.
Budou se vám ježit vlasy hrůzou. Bude vám trapně. Písně, které zde uslyšíte, jsou nestvůrní hudební levobočci, kteří byli počati bez požehnání oficiálních studií, producentů a vydavatelských firem. Říká se tomu bastard pop, mashup, plunderphonics (plunderphonica), nebo prostě bootleg. Mají je na svědomí zlopověstní DJové, kteří se skrývají před světem pod bizarními přezdívkami. Proč se skrývají, je jasné: jen považte, co asi vznikne, když zkřížíte Britney Spears s Prodigy? Monstrum! A co teprve společný výplod Madonny a Sex Pistols?!! Bůh ochraňuj Materiální dívku. Ano, situace je vážná: Dr. Frankenstein je DJ...
Více zde. 

Be:šik
4. 8. 9:00 - 21:00
Botanická zahrada
Praha
Čekají na vás trička, náušnice, šaty, náramky, kabelky, kalhoty, tašky, polštářky, placky, prostě na co si vzpomenete a ještě určitě něco. Be:šik vznikl během letošního jara. Podporuje českou a slovenskou autorskou tvorbu a seznamuje s ní širší veřejnost. Během druhé letošní akce be:šik se na Albertově představí více než 50 tvůrců, návrhářů a obchůdků.
Více zde. 

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.