Share |

Kam vyrazit o víkendu? Máme pro vás tipy

foto: Adam Fuchs

Podívejte se na naše tipy na víkend.
 
Den dětí
1. - 3. 6. 
všude
Oslavte s dětmi jejich svátek, můžete je vzít do galerie, na výtvarný workshop, planetária, Zoo, kamkoli;)
Více zde.
 
Prague Fringe festival
1.6. - 9. 6.
Praha
11. ročník divadelního festivalu Prague Fringe se uskuteční 1. – 9. června 2012 na Malé Straně v Praze. Letošní ročník představí na 100 umělců z celého světa, kteří během devíti dnů vystoupí v Malostranské besedě, Divadle Inspirace, Divadle Kampa, Divadle Na Prádle a Kavárně 3+1. Prague Fringe již od roku 2001 pravidelně přiváží směs divadla, hudby a tance přímo do historického srdce české metropole. Letošní ročník přemění Malou stranu na českou Broadway a nabídne divákům na 240 představení.
Více zde

Festival Habrovka
1. 6. - 2. 6.
Praha
Festival divadla a hudby Habrovka na Praze 4 se otevírá v pátek 1. června v 15:30, končí nad nedělním ránem - mezitím se na čtyřech scénách vystřídá 12 kapel, 5 divadel, dětský program a mnoho dalšího. Největším tahákem je pro většinu špičkový zpěvák Dan Bárta, který vystoupí se svou kapelou Illustratosphere. Buty zase po odmlce minulý pátek pokřtili nové CD "Duperele" a na Habrovce ho tak poprvé představí před pražským publikem. Objevem posledích měsíců je gypsy lo-fi kapela Bitumen Beat, která publikum stejně jako DJ Gadjo.cz či klezmerový Trombenik řádně rozhýbe, zklidnění v podobě blues-jazzu přinese zase Jan Spálený & ASPM. Z divadel vynikají představení Anny Polívkové, Metamorphósis Famfuláre Vojty Švejdy nebo Dentální Rapsódie s nominací na inscenaci roku. Uskuteční se také zápas v divadelní improvizaci v rámci Improligy, ve kterém o výsledku rozhodují přihlížející diváci.
Více zde

Dobrovolnický projekt Tamjdem
1. - 3. 6.
ve Valči u Karlových Varů
Přidejte se na víkendový dobrovolnický projekt Tamjdem, který se bude konat o víkendu 1. – 3. června ve Valči u Karlových Varů ve spolupráci s organizací AREA viva v biostatku. Probíhají zde mimo jiné i programy sociálního zemědělství.
Více zde
 
1. Blešák na Flédě
1.6. 17:00
Fléda
Brno
Bléšák, afterparty, Fléda. Co dodat?
Více zde. 

Khamoro: mezinárodní romský festival
28. 5. - 6. 6.
Praha
14. ročník Světového romského festivalu Khamoro míří opět do Prahy. Nabídne nejen koncerty tradiční, současné romské hudby a gypsy jazzu, ale i módní přehlídku známého návrháře Osmanyho Laffity. Jako host vystoupí na závěrečném galakoncertu také skupina Nightwork. V průběhu celého KHAMORA se vedle skupin z několika zemí světa představí také 14 profesionálních i amatérských souborů z Česka.
Více zde.
 
 
Univerzitní osmy: veslařský souboj vysokých škol
1.6. 17:00
Praha
Víc než vítězství, víc než snaha o nejlepší čas. Připravte se na velké klání. Metropole a řeka Vltava už 1. června 2012 podruhé ožijí soubojem Univerzitních osem, v němž se poměří současní i bývalí studenti pětice vysokých škol. Přijďte fandit těm svým - Univerzitě Karlově, Vysoké škole ekonomické, Českému vysokému učení technickému nebo České zemědělské univerzitě.
Součástí programu i koncert kapely Noise of Human Art (N.O.H.A.) a také afterparty.
Více zde

Výstava Explosive - Michal Cimala
1.6. 19:00 - 27.6.
Trafo Gallery
Praha 9
Michal Cimala o své výstavě říká: "Poslední dva roky jsem se snažil odpoutat od toho, co jsem dělal v minulosti, neboť jsem deset let věnoval hudebním objektům, které byly v lednu 2011 vystaveny v DOXu. Pracoval jsem s kolážemi z různých materiálů, a bylo to dané také tím, že jsem se přestěhoval do nového ateliéru, v jehož sousedství je tiskárna. Tiskařské nepodarky značně definovaly cestu, po níž se stále ubírám. Koláže jsem silně domalovával a když jsem o nich hovořil s kurátorem Otto M. Urbanem, říkal mi že na něj působí jako výbuchy. Přeneseně i jako výbuchy tvůrčí energie. Od toho je tedy odvozen název výstavy - Explosive."
Více zde

RefuFest 2012: Seznamete se, bez předsudků
2.6. 12:00 - 21:30
Střelecký ostrov
Praha 1
Stejně jako každý rok nabídne RefuFest 2012 pestrobarevnou škálu hudebních a tanečních vystoupení, divadlo, výstavy, workshopy, ochutnávky národních kuchyní a letos nově také Refu Salon, kde si budou návštěvníci moci vyzkoušet, jaké je nosit např. burku, del či jiné tradiční oděvy. Mezi hlavní hudební taháky festivalu patří All Star Refjúdží Band (kapela, jejíž členové pochází z USA, Česka, Číny, Švýcarska, Sýrie a Gruzie), romští Benga Show nebo JazzBalk (mezinárodní seskupení hrající balkánskou muziku v jazzových aranžích) a mnoho dalších. Součástí festivalu bude také výstava fotografií předního českého fotografa Jindřicha Štreita s názvem „Jsme ze stejné planety“, představující příběhy třiceti cizinců, kteří se rozhodli žít v České republice, jejich motivace, problémy i radosti.
Více zde

Bikram Yoga na Kampě
2. 6. 14:00
Praha
Bikram Yoga je moderní dynamické cvičení, které Vás dostane. Je to původní hot joga - životní styl se 40 letou tradicí a výsledky po celém světě, který Vám předáváme přesně v té formě, v jaké nám byl svěřen. Neměníme to, co funguje. Na Kampě asi takové teplo nebude, ale můžete si alespoň vyzkoušet sestavu.
Více zde.
 

BMX Flatland Session 2012
2.6. 17:00
S-cucbe
Olomouc
Organizátoři zajistili účast tuzemské špičky a to v podání např. několikanásobného mistra ČR, dvojnásobného mistra Slovenska a mistra Německa Dominika Nekolného. Dále se diváci můžou těšit na půlnoční show freestyle skating klubu, jmenovitě Tomáše Brandejse, mistra ČR 2011. Soutěžit budou také dva závodníci z Rakouska a jeden 14. letý talent české scény. Po celý večer se budou konat soutěže o věcné ceny pro diváky.
Více zde
 
Disorder - Grime Takeover Volume II.
2.6. 22:00
Roxy
Praha
Po dubnovém šílenství s Lil Nastym, Margerem a Loganem se ještě před létem stihne vrátit Grime music do ROXY. Disorder Grime Takeover vol. II se uskuteční už 2. června a přivítá dva britské grime MCs a dva DJs. Mikrofon budou držet Chronik a Merky ACE, o mixy a rewindy se postarají Spooky a Magic, k tomu většina A51 Djs v čele se Smackem. Připravte se na nefalšovaný Grime rave! Klub bude otevřen od 22:00, do 23:00 bude vstup za 100 czk, poté za 200 czk.
Více zde

BPM Test
2.6. 21:00
Chapeau Rouge
Praha 1
Přijďte na DJské matadory jako jsou: Pavel Bidlo, Loutka, Vasquez či BeDa. Pro některé jsou tito headlineři naprosto jasná, léty prověřená jistota kvalitního mejdanu, nicméně na tomto večírku budou po celou noc probíhat „Testy všeho druhu“ - a to až do úplného konce (
TEST je pilotní „mejdánek“ kterým oTESTujeme naši staro/novou ideu a koncepci klubových nocí - za vašeho přispění bychom rádi oživili atmosféru dob nedávno minulých. Vy všichni, co by jste se rádi bavili, dorazte nejen kvůli unikátnímu večírku,…proč by, jste se i vy, nemohli seznámit - jestli se ještě osobně neznáte - s Loutkou, Pavlem Bidlem, Vasquezem či BeDou a dát si drink s kýmkoli z nich.
Více zde

Finále soutěže Startér live
2.6.
XT3
Praha
Soutěž vznikla v roce 2007 a je určená pro hudební kapely, které si chtějí zahrát před publikem ve známém pražském klubu XT3 a poměřit síli s ostatními kapelami z celé republiky. Ty nejlepší a nejpopulárnější pak mají možnost vyhrát i hraní na festivalu. V soutěži je důležité dostat co nejvíce hlasů od posluchačů/fanoušků na koncertě (na místě jsou připravené hlasovací lístky a hlasovací urna) a bodů od poroty. V soutěži teď čeká kapely Velké finále. Každý ročník probíhá zhruba půl roku. Do finále postupují 3 kapely ze Semi-finálových kol, Vítěz internetového hlasování a Červené eso. Soutěž tak získává nestrannost a dává šanci jak kapelám mimo Prahu, tak kapelám, které nemají vlastní nahrávku nebo si chtějí v klubu zahrát a rovnou prověřit kvalitu jejich hudby s ostatními.
Více zde


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.