Share |

Kam vyrazit o víkendu? Máme pro vás tipy

foto: Adam Fusch

Co se děje tento víkend?
 
Bush s DJ Die a MC Retna
18.5. 22:00
Roxy
Praha
Třetí pátek v měsíci patří v ROXY už tradičně klubové noci Bush a nejinak tomu bude i v květnu, konkrétně 18. 5. kdy dorazí d'n'b matador DJ Die, kterého na pódiu britský MC Retna.
Více zde.
 
† † † BOUNCE! BOUNCE! † † †
18.5. Chapeau Rouge
Keep it simple. Bez zbytečnejch keců a dlouhýho představování, květnový pokračování klasický noci BOUNCE! BOUNCE! v Chapeau Rouge je tady. Opět tři patra za osm pětek. Tentokrát důvodně a programově s podtitulem BRNO (V) PRAZE. Více tu!

175bpm.cz Launch party
18.5. 20:00
Matrix
Praha
V pátek 18.5. je pro vás v klubu Matrix připravena první akce z dílny nové pražské crew 175bpm, na které uslyšíte českou premiéru sledovaného britského projektu NEED FOR MIRRORS!
Need For Mirrors, duo skládající se z Joe Moses a Emilia Dimitri, patří mezi přední producenty hlubší sféry drum and bassu, s back cataloguem obsahujícím desky vydané na labelech jako jsou Metalheadz, Shogun Audio, nebo Dispatch Recordings. Jak sami o sobě řikají, svojí hudební tvorbu zákládají na reflexi elektronické hudby, která je nějakým způsobem ovlivnila. Miliony prvků, které dva zkušení produceti převádí do nádherné podoby nenucené, minimalistické elektroniky.
Více zde

Místo sýpky - výběr prací studentů katedry výtvarné výchovy PFMU
18. 5. 18:00
Dům pánů z Kunštátu
Dominikánská 9, Brno
Výstava v Domě pánů z Kunštátu přináší výběr bakalářských a diplomových prací, které představují jen dílčí vzorek z tvorby studentů posledních ročníků. Vedle různých podob malířského projevu (L. Martincová, A. Navrátilová, J. Nedomová aj.) najdeme na výstavě třeba i tělové intervence do různých prostředí ve fotografiích Hany Svobodové, malířskou i objektovou práci s geometrickými principy v dílech Jany Škarkové nebo osobité fotografie z nemocničního prostředí Elišky Mikšové. Pozornost jistě upoutá intermediální projekt Jany Šefčíkové, která ve spolupráci se specialisty z Fakulty informatiky MU vytvářela kresby prostřednictvím elektronicky snímaného tance. Jaká bude diplomová práce Jany Nedomové, která předloni v Galerii Sýpka dostala Cenu Cukrárny u Zdubů za bakalářskou práci?
Více zde.

Francis Bacon + Bohumil Hrabal
18.5. 17:00
Galerie Gate
Praha
Díky výstavě Francis Bacon a Bohumil Hrabal budou mít návštěvníci vůbec poprvé v historii České republiky možnost shlédnout uceleně velkoformátové kresby a obrazy od figurativního malíře Francise Bacona, nejdražšího autora poválečného a současného umění. Výstava se bude konat ve výstavních sálech GATE Galerie a informačního centra v samém srdci Prahy od 18. května do 22. července 2012.
Více zde.

Mezinárodní den muzeí a galerií
18.5. 10:00
Národní Galerie
Praha
Oslavy Mezinárodního dne muzeí a galerií letos proběhnou v Národní galerii v Praze v pátek 18. května 2012. Na tento den letos připadne výjimečný den volného vstupu do všech stálých expozic a na výstavy pořádané Národní galerií v Praze.Bohužel se volný vstup nevztahuje na výstavu Slovanská epopej a na výstavu Pernštejnové a jejich doba, zde se platí běžné vstupné.
Zájemci tak mohou navštívit Sbírky starého umění ve Šternberském paláci (stálá expozice Evropské umění od antiky do závěru baroka), Schwarzenberský palác (stálá expozice Baroko v Čechách), v klášteře sv. Anežky České (stálá expozice Středověké umění v Čechách a střední Evropě), dále Sbírku moderního a současného umění ve Veletržním paláci (stálé expozice Umění 20. a 21. století a stálá expozice Zahraniční umění), Umění Asie a starověkého Středomoří v paláci Kinských, Muzeum kubismu v Domě U Černé Matky Boží, či Valdštejnskou jízdárnu a výstavu Jakuba Schikanedera.
Více zde

Street For Art 2012
18.5.
Divadlo Šnek
Jižák, Praha
Street For Art je původně lokální festival, který však přerostl přes hranice městské části. Stal se pro mnohé lidi důvodem návštěvy odlehlé lokality Jižního Města, tedy jakýmsi pojítkem mezi centrem a periferií. Zachovává si však stále svůj lokální charakter – zapojuje místní umělce, dobrovolníky, spolupracuje se školami a řeší témata, která jsou pro lokální kulturu aktuální. Ne jinak tomu bude i na 5. ročníku festivalu. Hlavním tématem festivalu SFA 2012 je Kultura v místě, ve kterém žijeme.
Více zde.

Amébio 2012
18. 5. 20:00
Lesní tábořiště Tišina
Kožlany u Rakovníka
11. ročník psychedelického Bio festivalu pod širým nebem navazující na Babion-Bibione-BioNebio-Mö​bio-Bios-Biolest-Bioles-Bi​oples-Bioplex a Plexus Solaris, tentokrát asi v nejbiologičtějším pojetí…
Více zde

Velomarket
19. 5. 8:00
Náplavka
Praha
V atraktivním prostředí pražské Náplavky na Rašínově nábřeží v Praze proběhne další Velomarket – cyklistický blešák i burza použitého a nového, kterého se může zúčastnit kdokoliv – ať už jako prodávající nebo ten, kdo shání nějaké cyko vychytávky. Stejně jako zimní Velomarket i tento organizačně zajišťují PRGA a Funbikes. Na místě bude k dispozici kavárna v režii Bajkazylu.
Více zde

Letní kino 35: Logorama
19:5. 20:30
Praha
Logorama - François Alaux, Hervé de Crécy, Ludovic Houplain (Francie, 2011, 16 min). Hrají Bob Stephenson, Sherman Augustus, Aja Evans.
V Los Angeles celém sestaveném z log se dva policisté v podobě michelinského Bibenda vrhají do honičky s obchodníkem se zbraněmi Ronaldem McDonaldem.
Více zde

Le Petit Brunch
19. 5. 10:00
Kavárna Nová Syntéza
Veletržní palác, Praha
Milé Djs Urxin Sisters spolu s ještě milejšími City Surfer collective zahrají přes den (za denního světla) v nedávno otevřené kavárně Nová Syntéza ve Veletržním paláci. Vaří tam výbornou kávu a podávají další podařené moky. Budete mít možnost zakousnout něco z lákavého a chutného brunche (home made-bio-organic-farmar), domácích svačinek za pár kaček. Proběhne neformální setkání umělců výstavy Ostrovy Odporu v Národní Galerii. Vstup zdarma.
Více zde.

Český skateboardový pohár 2012
19. 5. 9:00
Skatepark v Šimkových sadech
Hradec Králové
První závod 16. ročníku Adidas Českého skateboardového poháru se pojede v sobotu 19. května ve skateparku v Šimkových sadech v Hradci Králové, který už tradičně hostí první závod série. Kompletní skateboardová špička bude bojovat o celkové prize money 25.000,- Kč v disciplínách streetstyle, bowl a best trick. Hlavními favority závodu určitě budou Lukáš Daněk, lokální rider Arnošt Ceral, Tomáš Stejskal, Tomáš Vintr nebo náš nejlepší bazénový jezdec a několika násobný mistr ČR v této disciplíně Martin Jurášek.
Více zde.

Brněnská Muzejní noc
19.5. 18:00
Brno
Zapojte se i vy do jedinečného kulturního zážitku, který vás tuto sobotu nenechá spát. Od 18 hodin až do půlnoci otevře své brány patnáct brněnských institucí, mezi kterými si přijde na své opravdu každý. Jen na vás bude, zda si zvolíte prohlídku nově zrekonstruované Hvězdárny a planetária Brno, výstavu v některém z muzeí v Brně a okolí, program v knihovně, prohlídku Brněnského podzemí, koncert v kostele či divadelní představení Národního divadla Brno, které už podruhé nabízí svůj program jako host Brněnské muzejní noci.
Více zde

Skating never dies
20. 5. 15:00
Mystic Skatepark
Praha
Z repráků starýho magneťáku lítá prach pod náporem vohulenýho thrash punku, po zemi se válej sjetý desky a plechovky od piva a celej ten bordel občas přehluší bolestnej pád nějakýho frajírka na rampě. Kolem pařej divný týpci se suicidovkama tak nahoru, že jim je zvedá vítr a hulákaj na sebe "Skating never dies!". A maj pravdu! Už příští neděli do pražskýho Mystic Skateparku na Štvanici přijedou Common Enemy (USA) a všem příchozím ukážou, že skate & punk rozhodně neumírá.
Více zde.

 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.