Share |

Kam pro dobrý čaj na Žižkově? Obchod Tea Tao je nenápadný, ale má fajn zboží

Zvenku nevypadá nijak oslnivě.

Tea Tao je malý obchod s čajem a zvenku vypadá jako jeden z mnoha. Nějaké potravinové doplňky, asijské "zdravotní" směsi a pár informací o čajích, které prodávají na váhu.

Ty jsou ale právě tím, co by vás na tomhle malém místě mělo zajímat. Tedy pokud máte rádi čaj. Nikoli vymetené podpalubí ukryté v nálevových sáčcích, ale opravdové čajové lístky. 

Tea Tao má totiž sortiment užší, zato ale oplývající skutečně chutným, čerstvím zbožím plným vůně a chuti. Ze zásady nedováží nižší sorty a zaměřuje se na kvalitu. 

Můžeme doporučit letošní Darjeeling (first flush), pro který se vracíme, za zmínku stojí i čínský zelený jasmnový, který mají ve dvou třídách (dražší, "dračí perly" svinuté do kuliček, mají tak jemnou chuť, že si budete připadat jako v pohádce). Některé typy běžných čajů tu nemají vůbec (třeba Assamy), ale dá se vybrat i z toho, co zde je. Příípadně juknout na eshop.

Tohle je opravdový čaj, plný těch prospěšných látek, o kterých píšou chytré hlavy, které se vyznají v medicíně a chemii. Čerstvý, chutný a zdravý. Pokud pro sebe v novém roce chcete něco udělat a není vám jedno, co jíte a pijete, můžete tu najít něco jako poklad.

 

Tea Tao. Milešovská 6, Žižkov, Praha 3, 130 00

http://www.teatao.cz

https://www.facebook.com/teatao.cz

foto Hiro (CC licence)

 

 

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.