Share |

Kaláb / Point o Trafačce

foto: Markéta Márová

Ve čtvrtek šel do kin film Trafačka. Jednou z jeho nejviditelnějších postav je výtvarník Jan Kaláb alias Point alias Cakes. Ptali jsme se ho na aktuality.
Jak se ti líbí film?

Líbí. Byly jsme dost napjatí, protože Saša natočil strašnou spoustu materiálu a byl svědkem i pár nehezkých situací. Výsledek je myslim dost diplomatický a doufám, že i přesto zajímavý. Myslim, že všichni kdo se na vzniku filmu podíleli odvedli skvělý kus práce. Pro nás je to skvělá reklama a pro ostatní náhled do života mladých umělců. 

Jak vzpomínáš na natáčení?

No natáčení - to není hraný film. Saša si musel nejdřív získat naší důvěru a pak když už jsme neřešili jestli se točí nebo ne, tak jsme prostě jeli svojí a byl mezi náma i Saša, kterej akorát držel kameru.

Jaký bude osud Trafačky / party z trafačky dál?

Klasika - vypadá to, že Trafačka bude stát ještě další rok. Majitel opravil provizorně střechu, což je pozitivní znamení. Šest z nás z Trafačky dostalo k užívání krásné nové ateliéry o dvě zastávky dál, kde jsou daleko vhodnější prostory pro práci než na Trafačce. Ostatní lidi fungují stále v tom pavlačovém domě. 

Na čem teď děláš a co plánuješ?

Teď předělávám pár menšíxh obrazů, které se nevešly na výstavu Kaláb 33, a začínám pomalu malovat nějaké nové. Řeším nějaké drobné realizace. Do toho tuhle támhle něco. Taky probíhají schůzky ohledně velké graffiti výstavy v GHMP na konec příštího roku a tak no. Podzim.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.