Share |

Jubilejní Beseda u Bigbítu je tu

repro k akci

Jubilejní ročník multižánrového festivalu Beseda u Bigbítu proběhne již 3.-4. srpna 2012. Z místního festiválku, který se po dvacet let koná v přírodním areálu Topolového hájku v Tasově u Veselí nad Moravou, se vyvinul jeden z dramaturgicky nejzajímavějších letních festivalů v ČR, který ale nezapomíná na své regionální a rockové kořeny.

Letošní program od počátku doznal jen velmi malých změn.  Návštěvníci se  mohou těšit na 40 kapel ze 7 zemí: od britských headlinerů Three Traped Tigers a Hidden Orchestra přes středoevropské interprety jako ukrajinské duo Zapaska, polsko-německou písničkářku Olivii Annu Livki, maďarské psychedeliky RasaSound až po množství slovenských interpretů v čele s Vidiek.

Návštěvníky čeká také na sklizeň kvalitních českých interpretů – například aktivistický písničkář Bonus, folkový Jablkoň, elektronik Floexe či experimentální uskupení Vložte kočku. Litujeme výpadku původně avizovaných Prince of Tennis, jejichž frontman David Volenec se potýká se zdravotními problémy a odřekl veškerá vystoupení; nahradí je  banskobystričtí šprýmaři Sto múch. Další změnou po tragické události v rodině pak bude absence Ravelin 7, které zastoupí fantastické Planety, jeden z našich letošních objevů. Planety jsou nejnovější zprávou o čilém životě scény, která jinak zůstává až na drobné výjimky zcela stranou všeobecného zájmu. Hrají  melanž indierocku 90. let, ve zvuku míchají vliv raných Priessnitz a Prouzy s indie/math rockem kapel jako Shipping New. Aktuální program naleznete ZDE

Po loňském úspěchu se diváci mohou opět těšit na osvědčenou trojici moderátorů. Větší scéna bude v improvizační moci hereckého dua Alexandr Stankov (HaDivadlo) a Roman Blumaier (Městské divadlo Zlín), známého třeba z projektu Komediomat. Moderátorem menší scény bude strážnický fenomén Filip Chlud.

O návštěvníky bude opět dobře postaráno – letošní novinkou a organizačním úspěchem je zajištění pitné vody, která bude k dispozici zdarma. Opět bude možno využít sprch i přírodního koupaliště říčky Veličky, nonstop otevřena bude také úschovna zavazadel. Parkování v blízkosti areálu bude zajištěno, psům vstup povolen. Pro děti bude v sobotu otevřen výtvarný a hravý dětský koutek, který realizuje občanské sdružení Futra. Návštěvníci budou mít možnost kreativního vyžití ve výtvarných dílnách či v zábavné hře Angry Birds, kterou připravili organizátoři dramaturgicky spřízněného UV_festivalu (proběhne 17.–19. srpna v Rohožníku u slovenských Malacek). Na návštěvníky také čeká několik organizačních překvapení.

http://www.besedaubigbitu.cz/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.