Share |

JSEM Galerie osobností: videoprojekt a soutěž společnosti Nikon

Společnost Nikon vyzývá milovníky fotografie a videa, aby sdíleli svou kreativní stopu a soutěžili o fotoaparát Nikon D5500 s výklopným dotykovým displejem
foto: Nikon

Společnost Nikon pokračuje v konceptu #creativetrail, který povzbuzuje každého, kdo chce zanechat svoji kreativní stopu. Každý může prostřednictvím fotografií nebo videa sdílených pod hashtagem #creativetrail ukázat celému světu, kdo nebo co je pro něj inspirací. Šířit povědomí o tomto konceptu pomáhají Nikonu tvořiví lidé z celého světa, nyní se k nim připojují také tvůrci videí Edita Horová a Matěj Třasák s projektem JSEM GALERIE OSOBNOSTÍ.
 
Vznikly tak videoprofily pěti tvůrčích osobností. Autentický dokument, s ambicí inspirovat ostatní k tomu, aby tvořili a plnili si sny – právě prostřednictvím sdílení příběhů ostatních. Jak sami tvůrci říkají, dnes je pro nás stále důležitější nejen samostatně tvořit, ale také sdílet, vzájemně se inspirovat, zanechávat svoji kreativní stopu.
 
Chceme lidi inspirovat k tomu, aby věřili v tvorbu jako takovou a uvědomili si, že i u nás vznikají krásné a zároveň kvalitní věci. Že tvořit se dá v mnoha směrech. Možná i připomenout mladým lidem, že životní cestou může být i umělecká tvorba či řemeslo a podpořit je v tom,“ říká o svém projektu Edita Horová.
 
Ve svém díle se mladí filmaři zaměřili na osobnosti úspěšné v různých tvořivých činnostech, avšak ne příliš mediálně známé. Pilotní díl představuje samy tvůrce – Editu a Matěje, ukazuje jejich způsob práce a tvůrčí naladění. Dále můžete zjistit, kdo je dirigent, hudební skladatel, houslista a sbormistr Chuhei Iwasaki, designérky Klára Šumová a Zdeňka Imreczeová, sochař, umělecký sklář a vysokoškolský pedagog Rony Plesl a hudebník Dan Bárta – tentokrát však v roli fotografa. 
 
Celý projekt je natočen pouze na jedno tělo a jedno ohnisko. Rádi se držíme klasické tvorby, a proto jsme vybrali objektiv NIKKOR s ohniskem 35 mm, který nám svým zobrazením umožnil vytvořit dokument, jenž vtáhne do děje. Jako tělo jsme zvolili D750 – dle nás to nejlepší, co pro video Nikon nabízí,“ doplňuje Matěj Třasák.
 
Videa jsou ke shlédnutí na následujících odkazech:
/CZ web Nikonu/
/SK web Nikonu/
/Youtube kanál JSEM NIKON/
 
SOUTĚŽ
Každý, kdo propadl kouzlu fotografie a videa, se může projektem inspirovat, sdílet vlastní výtvory online a zapojit se tak do soutěže o digitální zrcadlovku Nikon D5500 s výklopným dotykovým displejem.

Stačí, abyste vytvořili fotografii nebo video o délce do 60 sekund, ukazující vaši tvůrčí inspiraci – ať už jde o inspirativní osobu, věc, místo, činnost – fantazii se meze nekladou. Své dílo nahrajte na Instagram a označte hashtagy: #jsemgalerieosobnosti a #creativetrail a označením profilu @nikon_cz_sk. Použití všech označení je podmínkou pro zařazení do soutěže. 
 
30. 11. 2016 vybere odborná porota spol. Nikon nejoriginálnější příspěvek, jehož autor obdrží fotoaparát Nikon D5500.  

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.