Share |

Jiří Ševčík + Pirate Swing Band vydávají CD We Will Swing You

cover

Letos se historicky teprve podruhé stalo, že skupina Queen oficiálně udělila souhlas a práva na ucelený albový projekt kompletně přearanžovaných písní této slavné čtveřice (všechny ostatní pokusy obvykle skončily u soudu). Tím prvním úspěšným případem byla londýnská Královská filharmonie, podruhé se to povedlo české kapele s vlastními swingovými aranžemi skladeb legendárních Queen, o což se nikdo na světě doposud ani nepokusil. Jedná se o můj projekt a rád bych Vám ho (i sám sebe) tímto představil:

Jiří Ševčík + PIRATE SWING Band
Jmenuji se Jiří Ševčík (http://www.jirisevcik.com/bio/), jsem swingový zpěvák (sólista mj. big bandu Felixe Slováčka a dalších těles žánru). Před dvěma lety jsem založil vlastní kapelu - PIRATE SWING Band (www.jirisevcik.com/band), jejíž specializací jsou naše swingové aranže na popové a rockové skladby (Michael Jackson, Madonna Oasis, Bon Jovi, Police, Paul Simon, Queen, Rolling Stones, Coldplay a mnozí další), nikdo jiný se této disciplíně u nás ani v Evropě nevěnuje. Obsazením se jedná o jakýsi hudební all-star band, tvoří ho výběr těch nejlepších mladých hudebníků z celé republiky (od rockerů po filharmoniky).

Kapela loni zvítězila v tendru na „Leeading musical act“ v rámci speciální party ke 40 letům Queen a nedožitým 65. narozeninám Freddieho Mercuryho ve švýcarském Montreux, kde legendární skupina nahrávala svá alba a kde Mercury žil. Management oslavy měl ale nelehkou podmínku, napsat a nacvičit hodinový program našich vlastních původních swing/jazz aranží na skladby skupiny Queen, o což se nikdo doposud ani nepokusil. Toto naše vystoupení před tisícihlavým VIP publikem z celého světa mělo mimořádný (nejen mediální) ohlas. Dokonce až takový, že lidé z kanceláře skupiny Queen, si okamžitě vyžádali live záznam koncertu a nabídli nám, že když tento swing/Queen repertoár natočíme na studiové CD, postarají se o jeho distribuci v zahraničí a projekt podpoří. Audio záznam celého našeho koncertu z Montreux zde http://soundcloud.com/jiri-sevcik-1/sets/jiri-sevcik-pirate-swing-band/ ).

Album tedy jako teprve druhé v historii vyjde pod oficiální hlavičkou Queen v den Mercuryho nedožitých 66. narozenin 5. září, na křest (kde se současně odehraje i kinopremiéra časosběrného dokumentárního filmu o kapele od režiséra Jiřího Flídra) dorazí i zástupce samotných Queen. Část nákladu alba si vyžádala do Británie právě kancelář Queen a zájem projevily i další.

Více na www.jirisevcik.com


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.