Share |

Módní návrhář Jiří Kalfař míří do Milána a Paříže

Po úspěšné prezentaci na Mercedes Benz Fashion Days v Kyjevě má za sebou Jiří Kalfař i prezentaci na londýnském fashion weeku, kde jeho komorní představení kolekce SS18 nadchlo londýnské publikum. Jiří pokračuje na SUPER – Pitti Immagine, trade show zaměřenou na prêt-à-porter a dámské doplňky, kam si ho do své expozice „More Dash - Eyes on the East“ vybrala Daria Shapovalova, a do Paříže do showroomu More Dash.
 
Ovlivněná skromnou včelou, kolekce Jiří Kalfař SS18 vzdává hold důležitosti pečování o naši planetu a důkladnému chránění včel, které jsou v ohrožení.
 
Tak jako v předcházejících kolekcích se i tato soustředí na udržitelný a eco-friendly způsob výroby luxusních oděvů. Kolekce SS18 je eklektickým mixem semi-couture ručně vyráběných kusů a více komerčních oděvů s použitím ojedinělých materiálů odrážejících kouzlo a barevnost včely. Inspiruje se i projevem Vivienne Westwood o „spojení intelektuálů“ a jejím hnutím Climate Revolution.
 
Flitry, samet, krajka a hedvábí vytváří elegantní, ale stále divoké kousky oblečení se směsí pro denní i příležitostné nošení. Použité barvy jako zlatá a černá reprezentují včely, ostatní pak zase květy, pole a zahrady, které jsou včelami opylovány.
 
Kolekce SS18 pokračuje v posouvání hranic genderové nestálosti a je inovativní ve svých tvarech a siluetách zachycujících kouzlo životního prostředí v celé jeho přírodní kráse – tohle je kolekce pro Královnu včel.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.