Share |

Ještě pár tipů na Berlín

foto jk

V Berlíně je prostě pořád co objevovat. 
Díky půjčenému Fiatu 500 (černo-černý a skvělý vůz do města! Přečtěte si náš test) jsme vyrazili na třídenní výlet.
Přivážíme pár dalších tipů, kam se v nikdy neusínajícím městě plném novinek uchýlit (i když bude ošklivé počasí).
 
- Kam na jídlo
Chutná vám vietnamská kuchyně? Musíte zajít do jídelny pana Vuonga. neberou rezervace, v exponovaných časech je frontička, doporučujeme 15-16 hodin, to si sednete. Skvělé, ostré. Mají vždy i jídla pro vegetariány. Alte Schönhauser Str. 46, 10119 Berlin
- Kam pro jídlo
LPG Bio Markt. Velký supermarket s bio jídly, zodpovědně lovenými rybami a čerstvou zeleninou. Uvnitře je také bio bistro, kde se dobře a nijak draze najíte. Kollwitzstraße 17, 10405 Berlin
- Kam na nákupy
Zrekonstruovaný obchoďák Bikini nabízí drahé věci od Vitry i levnější výrobky méně slavných firem. Taky módu, vůně, svíčky, boty, dupačky. Budapester Str. 38-50.
Nádherné potřeby pro psaní, obaly na čtečky, vázy, notýsky, dekor do bytu, nábytek, deky, pravítka, tužky gumy ořezávátka... dánská značka Hay a obchod na Auguststraße 77-78. Některé jejich věci má český obchod Designville.
- Kde spát
V dřevěné kóji. Karl-Marx-Straße 17.
Nebo, pokud chcete trochu víc hotelový styl, ale nemáte moc peněz, zkuste budget hotel z řetězce Motel One, mají řadu budov nejen v německu, nám se líbí atmosféra v pobočce Hackescher Markt.
- Co pít
Rebarborovou limonádu nebo schorle.
Čaj. V Bikini má celou prodejnu iblíbená rusko-francouzská firma Kusmi, prima je i vietnamský zelený čaj u Vuonga a s trochou štěstí najdete horkého pití mnohem víc.
- Kam na výstavu
Pokud navštívíte Berlín do konce ledna 2016, musíte navštívit Amerika Haus, kde je k vidění hrozná hromada fotek Antona Corbijna od 70. let dosud. Všechny důležité kapely nezávislé scény.
- Kam na koncert
Máte rádi útulné menší kluby, které mají na podvečer i příjemnou kavárenskou část? Zajděte do Heimathafen - bude se vám tam líbit. Karl-Marx-Straße 141.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.