Share |

Jednoduché otázky o složitém životě. To je projekt D?Y.

foto archiv autorek projektu

Baví je ptát se, a baví je lidi. A pokud jim přijdete do cesty, dotazníku se nevyhnete. Véra a Kláda si vymyslely vlastní projekt, který pojmenovaly D?Y čti [d otazník y].

Ptají se v něm všech možných lidí na otázky prosté, složité, jemné, hrubé, filozofické i "konzumní", běžné ze života i ty duchovní.

A my z protisedi.cz jsem zase na oplátku vyzpovídaly je!

A jestli máte chuť si jejich "dotazníky" vyplnit, můžete napsat na silaticha@seznam.cz a  domluvit se s Vérou a Kládou.

Kde se to vzalo?
Odjakživa se lidí rády ptáme. Na jejich názory, pocity a vnímání světa. Občas je tím pěkně štveme, protože to vydržíme klidně dvě hodiny vkuse stylem "máš radši tramvaje nebo šaliny?" atp. Jednoho dne jsme to převedly do tiskové podoby, protože jsme u nás na Hračce (SUPŠ) našly starý psací stroj. Chtěly jsme odpovědi lidí nějakým způsobem uchovat a podělit se o ně se světem, a tak papírová forma byla ideální. Ještě toho dne jsme několik dotazníků vypustily do éteru - mezi spolužáky. A o pár dní později již byl založen tumblr a první D?Y zveřejněny.

Může být rozum a chtíč v opozici natrvalo?
Pro někoho třeba vůbec neexistuje. Člověk který se odprostí od civilizace se musí řídit hlavně instinkty a rozumem. Chtíč pro něho postrádá smysl. Tu možnost máme všichni. Nikde není psáno, že musíme být za každou cenu součástí této společnosti, jde jen o první krok, který se všichni bojíme udělat.

Čaj nebo kafe?
Coffee and cigarets.

8 nebo 9?
Když osmičku položíte, vznikne nekonečno. Devítka zase znamená ukončení něčeho. Je těžké se rozhodnout mezi ukončením a nekonečnem. Nicméně když dáme vedle sebe tyto dvě čísla, vznikne nám 89 a 89´ znamená Sametovou revoluci a ta ukončila dlouhotrvající šeď v naší zemi. Tudíž spojení obou je ideální proti šedi v českých ulicích.

Co k obědu?
Neboť jsme chudí studenti vypadá to na housku se salámem, kterou si sníme v dílnách při vůni ředidla, dispercolu a nitrobarev.

Co děláte proti šedi?
Natíráme vypínač u vertikální vrtačky narůžovo.


http://d-otaznik-y.tumblr.com/
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.