Share |

Je tady nová hudební škola Electronic Music Academy Prague

foto: pořadatel akce

Od září 2014 startuje Electronic Music Academy Prague (EMA-Prague). Tato škola nabízí výukové programy pro ty, kteří se chtějí věnovat tvorbě elektronické hudby na vyšší úrovni. Kurzy jsou směřovány na DJe, hudební producenty a kapely.
 
„Před časem jsme si řekli, že by bylo dobré založit u nás školu pro ty, kteří začínají s elektronickou muzikou a chtějí se více a hlavně rychleji rozvíjet. Tyhle školy v zahraničí fungují běžně, ale u nás nic takového není. To je škoda. Často za mnou chodí známí a ptají se na různé věci ohledně produkce, chtějí poradit jak začít,“vysvětluje Martin Hoffer, jeden z lektorů kurzu. Právě pro ně se rozhodl společně s Pierrem Benešem a Lukášem Turzou založit EMA-Prague a podělit se o dlouholeté zkušenosti z producentské i aktivní hudební praxe. Martin Hoffer je dlouholetým hudebníkem a producentem, zakládajícím členem skupiny Skyline. Lukáš Turza se elektronické hudbě věnuje přes deset let a vydává na zahraničních labelech pod nicky Juanita Juarez nebo Brooklyn. Je jedním z nejzkušenějších drum’n’bassových producentů u nás.
 
EMA-Prague nabízí tři různé typy kurzů:
Hlavní kurz je pro producenty, kteří chtějí tvořit elektronickou hudbu (ať už jde o dance music, pop, rock nebo jiné žánry). Kurz je rozdělen do pěti úrovní – je tedy vhodný pro úplné začátečníky i pokročilé.
 
Další kurz je pro DJe, kteří chtějí začít djingem za pomocí laptopu a moderních kotrolerů. Kurz je určen těm, kteří se buď chtějí stát DJi, nebo mají zájem o maximální využití potenciálu aktuálních digitálních technologií v jejich už nastartované DJské kariéře.
 
Poslední kurz je pro kapely, které v dnešní době chtějí hrát live a přitom používat vlastní elektronické základy či prvky, a to společně s živými muzikanty. Kurz je také pro producenty, kteří chtějí se svým materiálem vystupovat živě. Pro ně EMA-Prague nabízí seznámení se s unikátními prvky, které přináší software Ableton Live. Zároveň je v rámci kurzů seznámí s přípravou koncertu/setu/playlistu, možnostmi kombinace se živou kapelou a mnoho dalšího.
 
Výuka bude probíhat v nově vybudovaných studiích v centru Prahy. Podrobné informace k jednotlivým kurzům včetně cen  naleznete na http://www.ema-prague.cz.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.