Share |

Jarní očista s přírodní kosmetikou

 
Slunce, teplo, kvetoucí rostliny a první cvrlikání pod oknem. Příroda se začíná probouzet ze zimního spánku a nám se prodlužuje den. Jaro bývá znakem očisty – ať už je to půst před Velikonocemi, nebo jarní úklid. Velkou péči bychom měly věnovat také svému tělu – je to pro něj velký skok do nového ročního období a my bychom mu tuto změnu měli co nejvíce zpříjemnit. Pleť bývá změnou prostředí podrážděná a proto je nutné jí pořádně hydratovat. K jaru také samozřejmě patří květinové a ovocné vůně, díky kterým se budete cítit svěží celý den.
 
Nejlepší volbou na jarní očistu je přírodní kosmetika. Proč zatěžovat tělo přidanými chemickými látkami, když to jde jinak? Přírodní kosmetika je skvělou volbou i pro alergiky a atopiky. Chemické složky jsou zde nahrazené přírodními oleji a bylinnými extrakty. Bio kosmetika je plná vitamínů a antioxidantů získaných z přírody. Díky tomu jsou k pleti velmi šetrné, ničím ji nezatěžují a pleť si může odpočinout. Dopřejete tělu potřebné živiny tou nejšetrnější cestou, kterou můžete. Z přírodní kosmetiky začíná být trend a díky tomu už je nabídka velmi pestrá. Například na e-shopu Vemzu.cz můžete najít celou škálu přírodní kosmetiky od různých značek.
Pleť:
První jarní slunce pro nás působí jako balzám pro duši, ale pro naši pleť je to velký skok do nového ročního období. Sluníčko má v této době velkou sílu a po chladné zimě na to naše pleť není připravena, proto je důležité jí celý přechod co nejvíce zpříjemnit a zjednodušit. Pleť bývá změnou prostředí podrážděná a proto je nutné jí pořádně hydratovat. Opalovací krémy sice většina z nás používá jen v létě, ale sluneční paprsky na nás působí už dávno předtím. Skvělou volbou je Bio Avokády olej z e-shopu VEMZU.cz, který vaši pokožku hydratuje a zároveň má v sobě přirozený UV faktor, který vaši pleť chrání.  Pomocníkem pro svou pleť budete, i pokud jí dopřeje každý den důkladnou očistu. Na tu můžete použít různá peelingová mýdla, nebo čistící mléka a vody.  Při výběru peelingu si dávejte pozor, aby neobsahoval chemické látky, které vaší pleť ještě více podráždí. Skvělou volbou je přírodní kosmetika, která vaší citlivé pleti dopřeje péči, kterou potřebuje. Zkuste třeba jemný čisticí peeling Korres s kiwi.
Tělo:
Při prvních jarních dnech nesmíme zapomínat ani na péči o celé tělo. Spojení pomeranče a máty u sprchového gelu značky Korres z vemzu.cz  vás svěží vůní nastartuje do jarních dnů.  Pokud jste spíše fanynkou květinových vůní a mýdel, tak můžete vyzkoušet přírodní mýdlo s okvětními lístky levandule od značky Ponio, které je díky použitému avokádovému oleji a kakaovému máslu jemné, šetrné a účinné vůči častějšímu namáčení.  Na problematickou, zarudlou pokožku vyzkoušejte mýdlo od značky Mylo s himálajskou solí a eukalyptem. Díky těmto složkám působí proti kožním bakteriím, infekcím a proti únavě.  Díky těmto mýdlům si můžete dopřát očistu nejen na jaře.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.