Share |

Jarní novinky v Debut Gallery

Porcelánová váza Naše květena - pivoňka od Michala Bačáka a Kláry Šumové, cena 8 750 Kč

Debut Gallery
Malé náměstí 12, Praha 1
Otevřeno je každý den od 11:00 do 20:00
/WEB/ /GALERIE/

Novinkou v nabídce oblíbené prodejní galerie Debut Gallery, sídlící na Malém náměstí v historickém centru Prahy, je spolupráce studia Křehký a talentovaného ilustrátora Michala Bačáka.

 
Porcelánový set nazvaný Chudá sada č. 2 nabízí několik dobrodružství a příběhů. Díky hravým ilustracím se snadno ocitnete ve víru vodních hrátek či zabloudíte v divoké zahradě. Historky jsou ukryté na talířích, v miskách i v hrníčcích. Sady se vyrábí v tyrkysové, kobaltové modré a starorůžové barvě.
Novinkou v nabídce jsou také Bačákovy porcelánové mísy Živa a C3PO, za které je autor nominován na Czech Grand Design 2016 v kategorii Ilustrátor roku.

 
Galerie a design shop nově také nabízí tvůrčí spojení Bačáka a Kláry Šumové, kteří vytvořili pro značku Křehký kolekci váz nazvanou Naše květena. Vznik každé ze sedmi váz inspiroval jiný druh květin a jejich příběh - luční kvítí, tulipán, černá růže, s jejichž trny bojují roháči o svou čest, pivoňka, která vyrostla ze slz plameňáků, nebo slunečnice, fialky, či květy plovoucí na hladině.
 
Další, kdo se přidal k reprezentativnímu seznamu jmen, se kterým galerie a design shop Debut Gallery spolupracují, je Roman Šedina se svou kolekcí váz z kolekce KA. Unikátní vázy vznikají opakovaným vrstvením hmoty a vypalováním. Díky tomu vázy vynikají rozdílnou barevností, ale také strukturou a povrchem.

 
„Vázy KA reprezentují vysokou estetickou a řemeslnou dovednost. Odkazují na dnes zapomenuté keramické okouzlení starověkých japonských hrnčířů. Ukazují sofistikovanou práci nanášení porcelánu ve vrstvách,“ říká o své kolekci Roman Šedina, nominovaný za tuto kolekci v kategorii Designér roku na Czech Grand Design 2016.

 
Vázy jsou dostupné v několika velikostech.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.