Share |

Jan Kleník proti šedi

Dara Rolins v našem rozhovoru z Honolulu pochvalně mluví o spolupráci s Janem Kleníkem. Nelenili jsme a rychle se ho vyptali, co vlastně teď dělá jeho projekt Skleník i Ohm Square.

Dara v našem interview říkala, že jste spolu dělali novou muziku. Jakou?

Chystá své další řadové album a požádala mě spolu s dalšími muzikanty o spolupráci. Bude se jednat o producentský dohled nad některými tracky jiných muzikantů, s kterými Dara spolupracuje, a když se zadaří, tak se na albu budu podílet i jako spoluautor. Zatím jsme víceméně na začátku.

 

Pracovali jste spolu už dřív - jak vám interakce funguje, natáčíte spolu, nebo si věci posíláte?

 

Daře jsem produkoval už dvě řadová alba a spolupráce s ní byla jednou z nejpříjemnějších zkušeností v mém hudebním životě. Na prvním albu z roku 2001 jsme spolu trávili hodně času ve studiu společně, od prvních sessions až po závěrečnou míchačku. Dnes nám technologie a internet umožňují práci na dálku, tím se proces skládání hudby dost zlehčuje a urychluje, nicméně třeba nad nahráváním finálních vokálů mám radši osobní dohled.

 

SKLENÍK ŽIJE!

Tvůj mail funguje na doméně sklenik.com, ale projekt Skleník už pár let nefunguje, nebo se mýlíme?

 

Mýlíte!  Projekt Sklenik pár let spal, nicméně na podzim se probral k životu. S bratrancem Bóřou jsem již začali pracovat na novém albu a tentokrát, na rozdíl od první desky, chystáme i živá vystoupení. Celou akci jsme odstartovali výjezdem na horskou boudu v Krkonoších, kde jsme nasávali atmosféru a kde již vznikly první nápady. Jinak jsme si spolu zařídili malé studio přímo pod Vyšehradem s výhledem na hradby, tam teď trávím většinu času.

 

Čemu se teď mimo spolupráce s DR věnuješ, hudebně i mimo muziku? 

 

Mimo hudbu těch aktivit už moc nemám, teď v zimě se snažím občas vyjet na hory, ale jinak se snažím moc nerozptylovat a trávit hodně času ve studiu.

 

Jak fungují Ohm Square? 

Dlouho jsme se ve studiu nepotkali a do budoucna zatím nic neplánovali. Tím nechci říct, že by Ohm Square nežili, zbylí členové se svým hudebním nápadům určitě věnují, Akorát nevznikaly společnou rukou. O budoucnosti se  teprve budeme bavit.

 

Viděli jsme nějaké tvé zasněné fotky s kytarou... dal ses na písničkářství?:-)

 

To bych velice rád, ale můj hlasový fond je omezený a tak bych za podpory pouhé španělky asi moc lidí neobšťastnil. Tyhle fotky vznikly spontánně v ateliéru Mikiho Křena a kytara ležela opodál, tak jsem se sní trochu pomazlil. 

 

Na svém facebooku sdílíš klipy Tame Impala. Co tě poslední dobou ještě zaujalo za muziku?

Abych řekl pravdu, jsem ten typ, kterej si ulítne na nějaký muzice jen jednou za dlouhý čas. Poslední album kapely Tame Impala mě opravdu vzalo. Líbí se mi jejich zasněný melodický postupy zabalený do celkem hustejch kytar. Jinak taky v poslední době ulítávám na Ulrichu Schnaussovi. To je moje krevní skupina. 

 

Co děláš proti šedi?

Občas je to trochu těžký, bojovat proti šedi, tak myslím docela dobrej způsob jak jí nepodlehnout je s ní nebojovat a bejt sám sebou. Tak hodně zdaru v novým roce a mějte se rádi! 

 

Web Skleníku najdete na www.sklenik.com

 

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.