Share |

Jan Kaplický má svůj originální kalendář TheOriginals

foto: PR

Společnost PRESCO GROUP a.s., vydavatel kalendářů a diářů, uvádí na trh exkluzivní limitovanou edici kalendáře věnovanou tvorbě světově proslulého architekta Jana Kaplického. Kalendář obsahuje fotografie a originální reprodukce skic realizovaných staveb architektonického studia Future Systems ve Velké Británii včetně vítězného projektu budovy nové Národní knihovny v České republice. Unikátní kalendář je koncipován podle kalendária Jana Kaplického, které navrhl a podle nějž sám plánoval.
 
„Máme rádi moderní architekturu, a proto jsme s nápadem vydat tento kalendář jako poctu originálním stavbám Jana Kaplického oslovili nadační fond KAPLICKY CENTRE“, říká Petr Skokan, partner společnosti PRESCO GROUP a.s. „Jedná se o vůbec první kalendář, který milovníkům architektury přibližuje nadčasové dílo Jana Kaplického. Tento titul navíc výborně zapadá do naší speciální kolekce uměleckých kalendářů, které prodáváme pod značkou Design Collection.“

„Jsem hrdá na výsledek roční spolupráce s českou firmou PRESCO GROUP. Je to náš první oficiální výrobek, který je nejen krásný, ale pomáhánám také dál šířit misi KAPLICKY CENTRE“, říká Eliška Kaplický Fuchsová, prezidentka nadačního fondu. 

Nástěnný velkoformátový kalendář v rozměru 64 x 48 cm je svým provedením ojedinělý. Listy s fotografiemi staveb jsou vytištěny na luxusním papíře vysoké gramáže a doplněny stránkami se skicami na průsvitném podkladu, což vytváří netradiční grafické efekty a možnost srovnání vize a realizace. Průsvitné listy také obsahují dvouměsíční, neutrální kalendárium, které bylo navrženo samotným Janem Kaplickýmpro vlastní užití.

Kalendáře v limitované edici 2 000 kusů jsou k dostání na vybraných knihkupectvích a galeriích nebo prostřednictvím e-shopu společnosti PRESCO GROUP na www.pg.cz. Slavnostní představení kalendáře proběhlo10.10. 2013 v rámci 7. ročníku ArchitectureWeek 2013.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.