Share |

Jameson přiveze na Metronome open mic stage, headlinerem bude irský písničkář Travis O’Neill

Travis O’Neill, foto pořadatel akce

Festivaly Metronome, Mighty Sounds, Vysočina fest a Sázavafest budou letos obohaceny o irskou atmosféru. Návštěvníci ji najdou v obřím sudu Jameson Irish Whiskey, která je partnerem těchto čtyř hudebních akcí.
V irské zóně vystoupí kapela MoveBreakers, angličan Alasdair Bouch nebo irští písničkáři sídlící v České republice Bob O’Keeffe a Travis O’Neill. Zóna nejprodávanější irské whiskey na světě také umožní vystoupit kapelám a písničkářům na vlastní Open Mic scéně.
 
Jako první ze zástupců irské muziky se představí mladý Bob O’Keeffe, který nedávno vydal své první EP The Longest Wait. Druhým Irem na scéně bude charismatický a usměvavý Travis O’Neill se svou kapelou Cardinal Sins. Travis pochází z irského hrabství Sligo a se svými projekty má za sebou koncerty v malých klubech i na velkých evropských festivalech, díky čemuž si nejen mezi Iry dokázal vybudovat solidní komunitu fanoušků.
 
Protože k Irsku neodmyslitelně patří busking, bude část dne v Jameson zóně věnovaná všem, kdo budou chtít volně vystoupit stylem open mic. K vystoupení budou moc hudebníci využít kompletní nástrojovou aparaturu. Kdo se někdy potuloval po irských lokálech, dobře ví, jaká párty může vzniknout už v 11 dopoledne, pokud byste se tedy chtěli do Open Mic příhlásit, nebojte se přijít do zóny už po otevření areálu festivalu. Pro všechny zájemce o alternativní festivalovou scénu zmíníme několik poznávacích znamení: ohromný sud, křik a ruch kolem, logo Jamesona, vousáči, skřítci a víly.
 
Irsko vždycky patřilo mezi tranzitní země a do Evropy skrz tento ostrov přišly různé druhy zboží, není tedy divu, že je Jameson nejprodávanější irskou whiskey světa. Irové jsou na něj patřičně hrdí a sami ho i rádi pijí. Portrét zakladatele Johna Jamesona a jeho ženy Margaret je součástí sbírky Irské národní galerie, maloval ho skotský královský malíř Sir Henry Raeburn. Whiskey Jameson se narodila v roce 1780 v Bow Street Distillery v Dublinu a dnes je distilována v irském Corku. Nebude to ani poprvé, co Jameson reprezentuje a rozšiřuje irskou kulturu hlouběji do Čech, 17. března jsme měli možnost oslavit s ním na několika lokacích Tour Svatého Patrika v Praze.
 
 
O značce JAMESON
Všechno to začalo v roce 1780, kdy John Jameson vytvořil svou třikrát destilovanou, jemnou a dokonale vyváženou irskou whiskey. Dnes pokračujeme v jeho tradici tím, že se staráme, aby byla whiskey Jameson stále stejně dokonalá jako v den, kdy John Jameson vyexpedoval první sud. Není to snadné, ale chceme zajistit, aby každý doušek stál za to. V rámci České Republiky je Havana Club v distribuci společnosti Jan Becher – Pernod Ricard.
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.