Share |

James Cole: Výstava už ve středu, bude i muzika

JAMES COLE

vás zve na výstavu analogových koláží

PŘEPLNĚNÝ SVĚT

vernisáž 20. 9. od 18.00 v Eco Art Salonu Rolland, Francouzská 17, Praha 2.

Přijďte se pokochat ručně dělanými kolážemi Jamese Cola a ochutnat veganské dobroty od Mladého kokosu a od Chlebíček storu. To vše v doprovodu DJ Risto Sokolovski.

 

Není to tak dávno, co rapper James Cole objevil kouzlo uměleckých koláží. Pro svoji první výstavu „Přeplněný svět“ si vybral prostory Eco Art Salonu Oway Rolland, kde už měla expozici celá řada známých i začínajících umělců. Vernisáž proběhne 20. září od 18.00 a je otevřená pro všechny.

James Cole našel v tvorbě ručně dělaných koláží způsob relaxace od hudby, díky které ho zná každý posluchač (nejen) hip hopu. „Nemusím nic psát, ani přemýšlet, jen senechávám unášet materiálem. Je to osvobozující. Na druhou stranu, koláže jsouvelmi náročná disciplína, což mě dlouho odrazovalo. Zlomilo se to až běhemjednoho kreativního večera s mojí přítelkyní Marií. Tehdy jsem sepropadnul mimo čas a prostor a skončil až v pět ráno, kdy jsem měl hotovýprvní kousek. Od té doby mě motivuje láska k procesu.“  

Zdrojem papírových koláží, které James Cole vytváří, jsou primárně jeho autorské fotografie kulturních artefaktů, krajin, běžných užitných předmětů i lidí. „Skrze fotografie se nořím do proudu lidské kultury, do celé její historie, do rezervoáru přeplněného artefakty a symboly. Stejně tak se skrze fotografie dostávám ke sféře člověkem nedotčené: sféře přírody. Potápím se s nůžkami v ruce a plodím další, dosud nestvořené artefakty, které často kombinují lidské a přírodní. Neřídí mě žádná myšlenka, ani záměr, ani téma. Pouze touha po silné vizi pocházející ze stavu transu,“ vysvětluje James Cole.

EcoArt SalonOway Rolland, který působí jako multifunkční prostor, především nabízí profesionální péči a organickou kosmetiku zaměřenou na vlasy a tělo. Prostory salonu jsou zároveň vzdělávací akademií, uměleckou galerií a showroomem pro cokoliv, co s krásou souvisí. 

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.