Share |

Jaké to je, když se střetnou světy transvestitů a bývalého boxera? Artcam uvede snímek VIVA

foto: Artcam

Viva je příběhem touhy. Mladý Jesus touží po tom stát se umělcem a zároveň mít rodinu. Jaké to je, když se střetnou světy transvestitů a bývalého boxera?
 
Mladý Jesus pracuje jako kadeřník v nočním travesty klubu v Havaně a sní o tom, že se jednou stane hvězdou. Díky svému učiteli se mu podaří projít konkurzem a dostane první šanci na pódiu. Následně se ale zjevuje jeho léta nepřítomný otec – bývalý boxer, dnes agresivní alkoholik, a všechny Jesusovy naděje zmaří. Jejich vzájemné představy o životě nemůžou být rozdílnější a tvrdě se střetávají. Otec a syn jen pozvolna nacházejí vhled do světa toho druhého.Citlivý příběh o hledání vlastní identity a touze po rodině vyniká zejména výkonem Héctora Mediny v hlavní roli.

 
Film natočený v irsko-kubánské koprodukci reprezentoval Irsko v nominacích na Oscara.
Režie Paddy Breathnach / Scénář Mark O’Halloran / Střih Stephen O’Connell / Kamera Cathal Watters / Hudba Stephen Rennicks / Hrají Jorge Perugorría, Luis Alberto García, Héctor Medina, Luis Manuel Álvarez, Laura Alemán / Rok výroby 2015 / Země Irsko, Kuba / Jazyk španělsky s českými titulky / Kopie DCP, blu-ray / Přístupnost do 15 let nevhodný / Stopáž 100 min. /
 
Premiéra 26/ 01/ 2017 Kino Q
Premiéra filmu Viva proběhne v Kino Q, které přináší nepravidelné projekce filmů s Queer tématikou.
Událost k projekci v Kině Q
 
Film Viva je příběhem mladého Jesuse, který žije bez rodiny – matka mu zemřela a otce, kdysi známého boxera, už mnoho let neviděl. Pracuje jako kadeřník v travesty nočním klubu, přičemž během vystoupení vstupuje do jeho mysli představa o hvězdné kariéře. Miluje hudbu a atmosféru vystoupení, kterou by rád zažil i z pódia. Taková práce by mu navíc přinesla více peněz, kterých je v Havaně nedostatek.
 
Jesus se zúčastní konkurzu, protože si uvědomí svou obrovskou touhou vystupovat, a především musí konečně udělat něco jen pro sebe. Mamá (majitel travesty klubu) dá Jesusovi šanci vystupovat a stane se jeho mentorem. Jesus nachází své druhé já a stává se Vivou (umělecké jméno).
 
První vystoupení se Vivě nepovede, avšak Mamá v ni věří. Druhá šance se stane pro mladého chlapce osudovou. V klubu potká svého otce, který se vrátil do města, a dozvěděl se o vystupování svého syna. Jeho sny přitom nedokáže pochopit a vyrovnat se s nimi, proto mu zakáže vystupovat. Jesus ale i přes otcův zákaz vystupuje tajně. Ale brzy si uvědomí, že má něco po čem toužil, rodinu, kterou nechce znova ztratit. Jak se mladý Jesus a otec Angel postaví k první společné výzvě v jejich životě?


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.