Share |

JAKÉ BUDE FINÁLE CHIVAS MASTERS?

NEJLEPŠÍ BARMANI, ELECTRO-SWINGOVÁ KAPELA A EXKLUZIVNÍ KOKTEJLY 
 
Už za nedlouho proběhne finále lokálního kola soutěže Chivas Masters. Necelé tři týdny má nyní na přípravu desítka českých špičkových barů. Jejich barmani musí ukázat, jak dokáží pracovat s legendárními koktejly i s klíčovými obdobími Chivas Regal. V rámci slavnostního večera zahraje electro-swingová kapela Mydy Rabycad  a Tea Jay Ivo. Dveře Cafe Royal budou otevřeny i veřejnosti. 
 
Na veřejném finále, které proběhne 29. dubna v pražském Cafe Royal, budou barmani připravovat vždy jeden koktejl ke každému období Chivas Regal („Klasická epocha“, „Poválečný boom“, „Diskotéková éra“, „Nová doba“), a to ve dvou provedeních. Celkem tak během patnácti minut musí namíchat osm drinků! V tomto náročném časovém limitu totiž často obsluhují zákazníky v baru. 
 
Finálového večera se zúčastní barmani z deseti špičkových českých barů. Pavla Francová z Bar and Books Mánesova, oblíbeného místa pražských expatů a všech, kdo se rádi oddávají newyorskému stylu. Jan Vlachynský z brněnského Baru, který neexistuje, kde se míchají jedny z nejlepších koktejlů v moravské metropoli. Tomáš Nyári ze skvělého Be Bop Baru, jenž je součástí hotelu Radisson Blu. Michal Ďuriník z baru Black Angel’s, pravidelně oceňovaného v řadě prestižních mezinárodních soutěží. Jan Teska z Bugsy’s baru, průkopníka koktejlové kultury v Čechách, který se na absolutní špičce drží už dvacet let. Ondřej Hnilička z Hemingway Baru, jenž je podle aktuálního žebříčku The World’s 50 Best Bars 24. nejlepším barem na světě. Roman Karnet z baru Innuendo, inspirovaného slavnou americkou prohibicí ve 20. a 30. letech minulého století. Vítězslav Cirok z nově otevřeného pražského L’Fleur baru s obdivuhodnou nabídkou koktejlů a kvalitních destilátů. Filip Jančárek z populárního kubánského baru Casa Havana. A Daniel Prokeš z Refectory bar 1887, který je součástí The Augustine hotelu a v jehož nabídce najdete mimo jiné koktejly inspirované právě historickým prostředím, v němž se nachází.
 
Porota, ve které zasednou vedle globálního ambasadora Chivas Regal Maxe Warnera globální ambasador značky Becherovka Original George Němec a odborník na whisky Zdeněk Kortiš, bude hodnotit kromě chuti a vzhledu také technické zpracování, kreativitu, prezentaci, ale i znalosti v oblasti historie koktejlů či samotné značky Chivas Regal. Zástupce vítězného baru poletí v létě na dvoudenní globální finále Chivas Masters do New Yorku a po té do New Orleans na jednu z nejvýznamnějších barmanských akcí Tales of the Coctail. 
 
K vysokému barmanskému umění patří také stylová hudba. Tu obstarají nová hvězda electro-swingu, kapela Mydy Rabycad, a Tea Jay Ivo. Slavnostní večer je otevřený veřejnosti a vstup je zdarma. 
 
Tak nezapomeňte – 29.dubna v Cafe Royal. Začíná se v 18:00 a vy můžete být u toho! 
 
 
 
 
 
 
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.