Share |

Jak získat ateliér zdarma? Takhle

PROJEKT ART SALON SUPPORT NABÍZÍ UMĚLECKÉ ATELIÉRY V PRAŽSKÉ BUDOVĚ MICRONA NA ROK ZDARMA
 
Galerie Art Salon S nabízí jedinečnou příležitost mladým umělcům, kteří hledají vhodný ateliér pro svou tvorbu.
11. 6. startujeme otevřenou výzvou projekt Art Salon Support, který nabízí umělcům roční rezidenci uměleckého ateliéru v budově Microna v pražských Modřanech. Zapůjčení ateliéru může získat každý student či absolvent umělecké školy do 35 let, který zašle svou přihlášku do 31. 7. a bude vybrán odbornou porotou na základě dvoukolového výběrového řízení.
 Základní myšlenka projektu Art Salon Support tkví v podpoře začínajících umělců, kteří si budují svou uměleckou pozici na české i zahraniční scéně. Po dobu jednoho roku poskytne společnost Pražská správa nemovitostí a galerie Art Salon S mladým umělcům prostor pro ateliér v pražské budově Microna úplně zdarma.Tento projekt dává umělcovi možnost se během svých studií na škole nebo po jejich skončení rozvíjet bez finančního zátěže placení ateliéru. Spolupráce s galerií Art Salon S se na základě rezidentury může nadále rozvíjet, a to v podobě prodloužení smlouvy o užívání ateliéru o další rok, výstavy v prostorách galerie Art Salon S Microna či Tančící dům nebo zastoupení umělce.
 Výběrové řízení a porota:
Rezidenti budou vybíráni v dvoukolovém příjímacím řízení. V první fázi je hodnoceno zaslané portfolio, ze které vzejde shortlist umělců. V druhé fázi následuje ústní pohovor s vybranými žadateli, který je veden porotou ve složení

  • Silvi Tesárová (ředitelka galerie Art Salon S)
  • Nathan Marhold (Galerie Art Salon S, produkce výstav)
  • Jiří Machalický (kurátor projektu Art Salon Support)
  • Viktor Čech (kurátor)
  • Zástupce za společnost Pražskou správu nemovitostí, spol. s.r.o. – Hlavní partner projektu Art Salon Support

 Jak se přihlásit:
Přihlásit do projektu se mohou studenti a absolventi vysokých škol s uměleckým zaměřením, ve věku do 35 let. Přihlášky je možné zasílat do 31. 7. 2014 na email ateliery@artsalons.cz. Obsahem přihlášky musí být, vyplněný formulář (k stáhnutí níže), portfolio s fotografiemi, motivační dopis a profesní CV.

 
 
 
http://www.artsalons.cz/projekty/artsalonsupport/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.