Share |

Jak si udělat místo v mailu

Ne každá e-mailová schránka má neomezenou kapacitu. Pro ty, kdo nechtějí platit za extra prostor ve svých gmailech a nebo používají maily, kde je kapacita schránky omezená, máme pár tipů, jak si udělat místo.
 
1) Zbavte se reklamních mailů a newsletterů. Snadný způsob: Dejte si vyhledat slovo UNSUBSCRIBE (případně ODHLÁSIT), mají ho víceméně všechny. Pak smažte všechny nalezené e-maily. 
 
2) Vymažte ty největší maily. Prohledejte schránku a jděte po přílohách s příponami .zip, .wav, .mov, mp3 a dalšími, které často značí obří soubory.
 
3) Stále to je málo? Zkuste smazat fotky. Hledejte soubory JPG nebo PNG. Můžete také experimentovat s vyhledáváním podle klíčových slov, která signailzují velké přílohy ("posilam fotky" apod.).
 
4) Pokud používáte Gmail, je tu služba Findbigmail. Najde ve vaší schránce ty největší maily, setřídí je do jakési hitparády a vy jen vybíráte a mažete.
 
5) Nestačí to? Podívejte se po nějaké službě nabízející neomezené a nebo skoro neomezené místo. Yahoo své původně neomezené schránky před několika lety zmenšilo na 1TB, ale i to je pro mnohé víc, než potřebují. Další možností je GMX, lehce obskurní služba, která ale nabízí neomezený prostor pro každého. Trendem je spíš tyhle věci omezovat, mail.com míval neomezenou velikost, nyní nabízí jen 2GB, takže je možné, že omezení nastaví i GMX. 
Tip: Zařiďte si na svém mailu automatické přeposílání (auto forwarding) na některou takovouhle adresu, kterou budete využívat jako skladiště, a běžné maily dál vyřizujte ze schránky, na kterou jste zvyklí.
 
Máte nějaké vlastní tipy? Zajímá vás produktivita práce? Pište nám na redakce@protisedi.cz
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.