Share |

Jak se studuje v Miláně? V.

foto: archiv autorky

Poslední dva týdny byly opravdu nadupaný a trochu hektický. Jak už víte, letěla jsem na týden do Irska, kde jsem si užívala mé sestry a malých neteří. A taky sestřiny kuchyně! Po návratu z Irska, kde jsem původně chtěla odpočívat, ale v přítomnosti dvou malých dětí to není možné, jsem naskočila do Milánského designweeku.

V sobotu jsem odlétala z Dublinu, po půl hodině v autě, dvou a půl hodinách v autobuse, dvou hodinách na letišti, třech hodinách v letadle, hodině v autobuse a půl hodině v trolejbuse jsem dorazila domů, do Milána. V ten samý den se rozhodli přijet moji drazí rodičové, takže jsem přišla do bytu, vše zkontrolovala, dala vařit vodu na těstoviny a čekala na telefonát, že jsou v Miláně. Byla jsem unavená.

Můj otec volal asi za půl hodiny, aby mi řekl, že jsou někde u viaduktu a jak mají jet dál, že mají pouze mapu centra Milána, na můj dotaz proč si nevytiskl tu mapu, na kterou jsem mu posílala odkaz nebo dokonce tu trasu, kterou jsem mu našla mi řekl, že neměl čas... opravdu, to totiž zabere hrozně času. Miláno je poměrně velké a já vážně neznám každý viadukt ve městě, ale nakonec dojeli a dopadlo to dobře.

Poté jsem strávila několik příjemných dnů s našima, kteří mi jako správní rodiče naplnili ledničku a hlavně přivezli kolo!!! Půl hodiny na to, co odjeli naši, přijela moje kamarádka, na kterou jsem se opravdu těšila. Vše dopadlo dle očekávání, procházely jsme město, pily malá kafíčka, jedly zmrzlinu a jeden večer pily opravdu hodně negroni.

A najednou šup.... byl pátek. Přijela dalši spousta lidí na Salone i ke mě domů. Krásný to týden, ale už je za námi. Musím se přiznat, že jsem poprvé dokonce brečela. Při postupném odjezdu všech přátel, kdy jsem jediná zůstavala, jsem opravdu trochu smutnila, dokonce až tak, že mi moji spolužáci zpívali na rozveselenou v parku.

Druhý den to naštěstí přešlo, dala jsem si dva první výlety na kole, ztratila se pouze jednou, samozřejmě v den, kdy jsem si poprvé za dva měsíce nezvala mapu! Ale to nevadi...... Po všech tech těstovinách mi pohyb neuškodí!


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.