Share |

Jak nosit dyzajn, představí módní přehlídky Dyzajn marketu léto

foto: Marek Volf

V letošním roce je každá edice Dyzajn marketu něčím specifická a tento letní bude tentokrát obohacen o módní přehlídky. Během posledního květnového víkendu, tedy 27. a 28. května, se náměstí Václava Havla promění v ideální místo pro všechny nadšence lačné po autorské a originální módě.
 
V sobotu představí na přehlídkovém mole své novinky 11 dyzajnérů. „Autorskou módu předvedou modelky s velikostmi oblečení 36 až 42. Naším cílem je ukázat, že i extravagantnější modely mohou nosit ženy všech tvarů i velikostí. Navíc si zákaznice mohou vyhlédnutý model na Dyzajn marketu rovnou zakoupit, kdy nespornou výhodou nákupu je, že se zde s tvůrci přímo potkáte a můžete se tak s nimi rovnou domluvit, co by vám sedělo nejlépe.” doplňuje dramaturgyně módních přehlídek Mariana Kučerová.
V neděli bude pódium patřit netradiční taneční přehlídce projektu ArtBees, při které bude představeno nejen oblečení, doplňky, šperky, ale i pochutiny.
 
Sobota 27. května
S úderem poledne bude odstartován první blok módních přehlídek, kdy se návštěvníci budou moct pokochat šaty pěti značek prezentujících svou dosavadní tvorbu a především horké letní novinky.
 
Mezi stálice a nejoblíbenější návrhářky návštěvnic Dyzajn marketu neodmyslitelně patří liberecká značka Black Mountain, která představí novou kolekci inspirovanou mořem, teplem a námořnickou tématikou. V chladnějších letních večerech jistě každý ocení novinky od Olé made of stars by Kristina, která navrhla bombery s výšivkou v duchu aktuálních trendů. Kromě oblečení zpestří přehlídku také značka My Wings se svými skořepinovými batohy. Pod taktovkou Jana Holečka vznikla doposud nikde neprezentovaná kolekce batohů s maskami inspirovaná africkými kmeny. Na elegantní notu zahraje se svými šaty Easy Fashion alias Hanka Řežábková, která svou práci charakterizuje takto: „Hlavními devizami naší značky jsou kvalitní materiály, preciznost zpracování a variabilita použití. Důležitou roli pro nás jistě hrají i barvy.“ Poslední dyzajnérkou v prvním bloku bude návrhářka TATE, která své šaty doplňuje o autorské sítotisky.
 
Tím ale sobotní módní přehlídky nekončí. Na přehlídkové molo vykročí modelky v rytmu electroswingu opět ve 12:30 hodin a představí modely od dalších šesti návrhářů. Své síly spojily značky Magaela a eh sisters a vznikla tak kolekce pěti ženských charakterů, které se snažily autorky vystihnout pomocí jednotlivých modelů. Magaela vyrábí originální květinové doplňky, především věnečky a čelenky, k nimž sesterské duo eh sisters navrhlo romantické svršky. Jste-li milovníky extravagance, jistě Vás nadchne tvorba Marie Ortynské tvořící pod pseudonymem Hikaru Tenyo. Pakliže si na takové modely netroufáte, nezklame Vás barevný minimalismus a střihová vytříbenost šatů od wasabinky nebo modely od Fraise vhodné pro každodenní činnosti od sportu po společenské večery. Šestici dyzajnérů opět doplní kolekce batohů, tentokrát od značky WE ARE ABLE. Ty budou, stejně jako batohy My Wings, spárované s jednoduchými šaty z Dyzajnoffu.
 
Letní atmosféru dotvoří zajímavý styling modelek, které budou nalíčeny od vizážistek z Make-Up Institute Prague. O účesy se postarají šikovné hair stylistky ze salónu Toni&Guy.
 
Neděle 28. května
V neděli bude přehlídkové molo hostit velkolepou show, kterou předvedou modelky a tanečnice v jedné osobě pod patronací projektu ArtBees. Ten si kladl za cíl podporovat po dobu 9 měsíců začínající tvůrkyně. Při taneční performance pod vedením choreografky Adély Stodolové představí svou nejlepší tvorbu 50 českých i slovenských kreativních podnikatelek - designérek, návrhářek a výtvarnic. „Show vypukne v 15:00 hodin a zaručeně se bude na co dívat. Pokud Vás přehlídka mine, můžete si tvorbu nejen prohlédnout, ale i zakoupit v ArtBees Koncept Store, který bude součástí Dyzajn marketu léto po celou dobu konání a najdete jej kousek od pódia.” doplňuje Olga Velíšková koordinátorka Dyzajn marketu.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.