Share |

Jak na romantické fotky?

Tipy na fotodárky z lásky i na to, jak láskyplně fotit
foto Nikon

Pro ty, kdo považují valentýnský den za velký svátek, může být zajímavým tipem na hodnotný dárek kvalitní fotoaprát, který umožní uchovat ty nejkrásnější romantické vzpomínky.
Sama hezká společná fotografie může znamenat milou pozornost i pro ty, kdo si na příliš nákladné dárky nepotrpí. Níže jsou tipy, jak na ni!
 
Nikon D3400 ve vínové barvě – okamžité sdílení fotek online!

Především dámy potěší netradiční barevné provedení této lehké a přitom výkonné digitální zrcadlovky. Konec nudné černé! S fotoaparátem D3400 je fotografování a sdílení snímků v brilantní kvalitě hračkou. Funkce Nikon SnapBridge udržujte spojení mezi fotoaparátem a vaším mobilem prostřednictvím technologie Bluetooth, takže můžete snímky pohodlně sdílet na sociálních sítích hned po jejich pořízení. Velký obrazový snímač formátu DX s 24,2 milionu pixelů poskytuje vynikající výsledky za nízké hladiny osvětlení a společně s objektivem NIKKOR dosahuje tvůrčím způsobem rozmazaného pozadí. K dispozici je Režim průvodce, který pomáhá s rozvíjením fotografických zkušeností i naprostým začátečníkům, zatímco baterie s vysokou kapacitou zaručuje, že je fotoaparát D3400 vždy připraven k plnému provozu.
Cena za tělo s objektivem 18-55mm – od 12 990 Kč vč. DPH dle prodejce
 
Nikon D5600 v černé barvě – elegance a tvůrčí volnost

Černá je prostě klasika, to ví každý gentleman! Elegantní Nikon D5600 můžete mít díky nízké váze pouhých 465 g vždy u sebe a zachytit tak každý neočekávaný okamžik. Perfektní aranžovaná časosběrná videosekvence. Bez ohledu na to, jestli jde o hru stínů při vysoko stojícím slunci nebo o videosekvence pořízené z působivých úhlů. Fotoaparát D5600 vybavený velkým obrazovým snímačem formátu DX s 24,2 milionu pixelů je přístrojem, který dodá sílu vašim tvůrčím myšlenkám. Dostupná řada legendárních objektivů NIKKOR znamená, že nebudete nikdy limitováni tvůrčími možnostmi. A funkce Nikon SnapBridge vám umožní synchronizovat snímky s chytrým zařízením během fotografování nebo v libovolném okamžiku snadno přenášet videosekvence na internet.
Cena za tělo s objektivem 18-55mm – od 17 800 Kč vč. DPH dle prodejce
 
Jak na romantické fotky?
Ať už bude váš program na Valentýna jakýkoliv, určitě bude stát za to, abyste z něj měli pěkné fotky jako nejlepší vzpomínku. Zkuste některé z následujících tipů od profesionálního fotografa a lektora Nikon školy Michaela Juráka.

  1. Koukejte na pozadí. Veškerou romantiku může úplně pokazit nevhodný objekt v pozadí fotky, jako odpadkový koš v parku, nebo znuděně se tvářící obsluha v restauraci. Volte ideálně jednobarevné pozadí, vyhněte se složitým vzorům například tapet a hrajte si s hloubkou ostrosti, abyste dosáhli takového rozostření pozadí, jaké se vám líbí.
  2. Foťte se v situacích „ze života“ okořeněných jemným náznakem valentýnské atmosféry. I když jsou aranžované fotografie někdy fajn, platí to spíše u těch, které aranžoval profesionál. Budete překvapeni, jak krásné fotky mohou vzniknout spontánně bez většího rozmýšlení. Koneckonců, s digitálním fotoaparátem můžete pořídit velké množství fotografií ☺
  3. Zachyťte  neopakovatelné emoce tohoto dne – radost z dárku, pohled do očí, propletené ruce apod. K získání takových detailů se nebojte zoomovat.
  4. Využijte valentýnské „rekvizity“, ale pozor na to, že méně je výdy více! Detaily, jako stejné prstýnky na rukou obou partnerů, sladěné barvy oblečení nebo správně zvolené květiny vám udělají mnohem větší službu, než obří srdce a záplavy růžové barvy.
  5. Pokud je to možné, využijte přirozené světlo, které je měkčí než blesk a více tak podpoří romatnickou atmosféru výsledného obrázku.
  6. Mnoho fotoaparátů má režimy pro focení portrétů za nízké hladiny osvětlení – využijte je večer raději, než použití blesku. Ten často způsobuje úplné zatemnění pozadí, což nevypadá vůbec pěkně.
  7. Zkuste si pohrát s protisvětlem, můžete dosáhnout efektu siluet, které mají také velmi romantický nádech.
  8. Můžete vytvořit sérii fotografií jako příběh, který postupně zdokumentuje průběh vašeho valentýnského dne, nebo večera. Z nich je pak snadné v různých programech skládat koláže ukazující jednotlivé momenty v časové posloupnosti.     

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.