Share |

Jak Koller porazil Nightwork

foto autor

21. 10. se v Lucerně utkali bývalý zpěvák skupiny Lucie, David Koller, a Nightwork.
Vítězemtohoto ročníku Red Bull Soundclash  se stal David Koller. Nechyběli jsme u toho a celou bitvu jsme monitorovali. Na bitevním poli mezi oběma tábory jsme objevili protišední bytost s pompézní čelenkou a vějířem, Terezu Vavrouškovou. Píše o muzice na různé weby a nebojí se.  Zeptali jsme se jí, jak bitvu viděla.

Jak bys zhodnotila letošní ročník ve srovnání s tím minulým? Překvapilo tě něco?

Loňský ročník byl úrovní interpretů o dost vyrovnanější. Přece jenom, Tata Bojs a Monkey Business mají za sebou mnoho alb, mnoho hitů, a srovnatelnou základnu fanoušků. Z pohledu Nightwork, bojovat proti Davidu Kollerovi, který má za sebou hudební kariéru trvající desetiletí, mi přijde mírně nefér. Nightwork mají dva, možná tři hity, zatímco David Koller s Lucií a vlastními projekty v zádech jich má desítky.

Na druhou stranu, Tatáči Mankáče loni totálně rozdrtili, ačkoliv muzikantsky jsou Monkeys mnohem zdatnější. Jenomže Tata Bojs si ze svých nedokonalostí udělali legraci, Mardoša se schválně snažil vytáhnout Matějovy party, texty přeložili do češtiny a vznikla z toho neuvěřitelná show. Nightwork tohle nedokázali. Je ale fakt, že jsem čekala, že budou ještě horší (smích).

Který ze zpěváků byl podle tebe lepší? David Koller přeci jenom měl lehce potíže s textem od Maroon 5 This Is Love.

Davidovo jednoznačně nejslabší vystoupení večera. Písnička mu absolutně nesedla, a trochu ho podezřívám, že se na přípravu dost vykašlal. Lovit text z taháku na reprobedně je pro zpěváka jeho formátu trochu nedůstojné.
Měl ale výhodu, že měl za zády perfektní kapelu. U Nightwork to bylo přesně naopak, tuhle bandu táhne Vojta Dyk, a i když třeba Honza Maxián je sám o sobě výborný muzikant, celkově jim to prostě neklape a je to takové celé ploché. Říkám tomu „sranda pro srandu“. Netuším, jestli někomu přijde vtipné, když Franta Soukup s neduchaplným výrazem v paruce a propoceném převleku poskakuje po pódiu.

Kdo byl tvým vítězem letošního klání bez ohledu na výsledky hlasování tleskoměru?

Určitě Koller. Teď to vypadá, že Davidovi pořád nadržuju, ale to vítězství bylo podle mě rozhodně zasloužené. Na druhou stranu, Nightwork dobře vědí, jak to s nimi vlastně je, takže jim vlastně tleskám, že do toho vůbec měli koule jít.

Je tento koncept, kdy naproti sobě stanou dvě kapely, ojedinělý?

Red Bull Soundclash je převzatý ze zahraničí, v USA se v něm utkali například Cee-Lo Green vs. The Tings Tings nebo Snoop Dogg vs. Ghostland Observatory. Musím říct, že je to precizně vypracovaný koncept a jedna z nejlepších show, co jsem v životě viděla. Má to spád, ani chvilku se nenudíte a nemáte čas si ani odskočit na WC, aby vám něco neuteklo.

Jen doufám, že příští ročník se nebude konat v Lucerně, loňské SaSaZu bylo mnohem vhodnější a na baru bylo levněji.

Na závěr se tě zeptám, jak bojuješ proti šedi. V kotli jsi byla nepřehlédnutelná díky své zajímavé čelence a vějíři.

Na čelenky mám dost úchylku, občas mám pak problém projít futrama. A jít bez vějíře do Lucerny je sebevražda, to už je příjemnější klima v sauně.
Proti šedi bojuji asi tím, že si rozsvítím světlo. Taky to jde docela dobře ve  photoshopu. A taky mám doma britskou modrou kočku, která je ve skutečnosti
 šedá, s tou taky občas bojuju.

Tak to nevzdávej a díky za rozhovor!

TEREZA VAVROUŠKOVÁ píše pro známé hudební servery, je věčnou obdivovatelkou afra Romana Holého a pleše Karla Hály. Chytá tik v oku, pokud vynechá nějaký dobrý koncert, a léto bez festivalů pro ni není léto.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.