Share |

Já a Kaminski - promítání na Nákladovém nádraží zdarma

DAS SOMMERKINO: Letní filmová přehlídka s nejlepšími filmy z Německa, Rakouska a Švýcarska, pořádaná festivalem DAS FILMFEST. 

Film „Já a Kaminski“ je ironická černá komedie ze světa vysokého umění od autora Good Bye, Lenin.
 
Já a Kaminski
Praha, Nákladové nádraží Žižkov, 5.6.2017, 22 hodin
VSTUP ZDARMA
Německo, Belgie 2015, 124 min.
Režie: Wolfgang Becker
Hrají: Daniel Brühl, Jesper Christensen, Amira Casar, Denis Lavant, Jördis Triebel
Jazyk: německy a francouzsky s českými titulky

Sebastian Zöllner je žurnalista a mistr v přeceňování sebe sama, který má velký plán: napsat knihu o legendárním, ale polozapomenutém malíři Manuelu Kaminskim. Je to žák Matisse a přítel Picassa, který kdysi získal věhlas jako „slepý malíř“. Bezskrupulózní a ambiciózní kariérista se vydává na cestu do odlehlého kouta Alp, kam se starý umělec uchýlil. Pronikne do malířova domu, do života i minulosti a vezme ho na neplánovanou a šílenou cestu za láskou z mládí, která už měla být po smrti. Cestou chce pomocí své drzosti a lstí vymámit tajemství umělcova života. Brzy ale musí uznat, že staříkovi nestačí – bez ohledu na to, je-li slepý, nebo ne.

***

Již potřetí jako přípravu na podzimní DAS FILMFEST uvedou Goethe-Institut PragRakouské kulturní fórum v Praze a Švýcarské velvyslanectví letní minipřehlídku DAS SOMMERKINO. 

Našimi partnery jsou nejlepší letní kina v Praze: 1435mm / Nákladové nádraží Žižkov ve spolupráci s NFA (červen), na Kampě v Containallu (červenec) a nově na zahradě Klubovna v Dejvicích (srpen). 

Celkem uvedeme dvanáct snímků z Německa, Rakouska a Švýcarska, které slavily úspěch mj. na minulých ročnících festivalu DAS FILMFEST. Vstup na všechna představení je volný, filmy jsou uváděny v originále s českými a/nebo anglickými titulky. Více informací o filmové minipřehlídce na webu: http://bit.ly/DasSommerkino


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.