Share |

Iszek Baraque vydává stejnojmenné album

Iszek Baraque je pseudonym hudebního skladatele Františka Chaloupky, který pod tímto názvem vydává stejnojmenné písňové album „Iszek Baraque“(Supraphon Online, Spotify, Deezer, iTunes, Apple Music, apod). Album obsahuje 10 skladeb vznikalo v letech 2013-2017. Nahravání začalo v Los Angeles a skončilo v listopadu 2017 v Brně. Objevují se na něm pouze kytarové (strunné drnkací) nástroje, „zuřivě vrstvené na sebe a vytvářející prokomponované plochy v nezvyklých aranžmá“.
 
"Album je ´zasvěceno´ strunám, dokonce i bicí struktury jsou s téměř s laboratorní přesností generovány pouze ze strunných drnkacích nástrojů, looperů a krabiček. Pokud jste mě potkali v minulých pěti letech, dělal jsem (mimo jiné) na tomto albu. Slyšel jsem ho asi milionkrát v hlavě a snažil se to zaznamenat co nejpřesněji do poslední noty, do posledního tónu. Představoval jsem si textury „zuřivě vrstvené na sebe a vytvářející prokomponované plochy v nezvyklých aranžmá“".
 
Autor si, spolu s vokály, nahrával všechny kytarové nástroje sám. Na kontrabas a baskytaru si přizval špičkové studiové hráče z oblasti jazzu, rocku a experimentální hudby.. Album se odkazuje k současnému pojetí psychedelickému rocku, je ale spíše mixem rocku, jazzu, metalu nebo současné vážné kompozice. Na albu se nevyskytují žádné bicí nástroje.
 
Iszek Baraque působil v letech 2006-2012 jako frontman ve skupině Koistinen, kterou založil a ve které byl výhradním autorem písní. Jejich debutové album Fisher (2011) produkoval spolu s Koistinen zpěvák David Koller.
 
V roce 2015 vydal František Chaloupka 2-CD s názvem „Selected Works 2006-2015“ s nahrávV současnosti pracuji např. na autorské opeře pro Janáčkovo divadlo v Brně, sborové skladbě pro Pražské Pěvce nebo kytarovém triu.  V Brně vede Kytarový Institut, školu pro kytarové nástroje, kterou založil v roce 2014.
 
Album je možné objednat také u K.I Records, zvukové a notového archivu Kytarového Institutu.
/supraphone/
/spotify/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.