Share |

Inscenace Posedlí hrou na lodi Tajemství

foto: pořadatel

Inscenace Posedlí hrou je prvním autorským dílem z pera Josefíny Formanové. Autorka se s návrhem hry zúčastnila výběrového řízení projektu Mladá krev, který v rámci sezóny v roce 2012 probíhá na Divadelní lodi Tajemství Divadla bratří Formanů. Tento projekt má za cíl umožnit mladým autorům prezentovat jejich tvorbu na scéně renomovaného pražského divadelního subjektu.

Inscenace vznikla za spolupráce studentů pražské DAMU, profesionálních divadelníků i úplných nováčků v divadelním prostředí. Josefína Formanová má za sebou již několik divadelních zkušeností, dosud se však na pódiu objevovala jako herečka, Posedlí hrou je tak jejím režisérským debutem.

Příběh pojednává o mladé dvojici, která se vydává na cestu za podivínským strýcem žijícím v hlubokých horách. Ten s nimi rozehrává tajemnou hru, ve které po chvíli není jasné, kdo je herec a kdo režisér. Inspirací pro scénář byl postmoderní román Johna Fowlese Mág, několik antických legend i různé filosofické texty. Výrazným elementem inscenace je její výtvarné pojetí, jehož autory jsou Dáda Němeček a studentka DAMU Tereza Bartůňková. Důležitým prvkem je práce se světlem a různé druhy projekcí. V inscenaci se objevuje i tanec, zpěv či pantomima, kombinace všech těchto prvků odlehčuje vážnost celého textu. Živý hudební doprovod představení zajišťuje Jan Čtvrtník s kapelou 27.

Představení se bude odehrávat na divadelní lodi Tajemství Divadla bratří Formanů, které projektu poskytlo svou záštitu. Premiéra je naplánovaná na 31. srpna 2012, reprízy na 2. a 3. září a 1. a 3. října. Premiéra hry je spojená s plavbou lodi Tajemství po Vltavě a po představení následuje koncert Jana Čtvrtníka a kapely 27.

Cena vstupenky na premiéru je 260 Kč/220 Kč se slevou, na reprízy 200 Kč/ 160 Kč. Délka představení je zhruba 90 minut.

Inscenace Posedlí hrou
Autor: Josefína Formanová
Režie: Josefína Formanová
Premiéra: 31.sprna, 20:30
Reprízy: 2.září, 3.září, 1.října, 3.října - vždy ve 20:30
Kde: Divadelní loď Tajemství Divadla bratří Formanů

http://www.facebook.com/PosedliHrou
http://www.divadlobratriformanu.cz
http://www.posedlihrou.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.