Share |

Infografika: Nike Air Max slaví velké výročí

Nejslavnější tenisky Nike Air Max oslavují 30 let!

 

V roce 1987, 26. března, otřásla světem sportovního oblečení revoluce. Na trh byly uvedeny první boty s viditelným vzduchovým polštářem v podrážce, Nike Air Max 1.

 

O 30 let a více než 50 edicí později, jsou tenisky Air Max ikonou. Společnost Nike si je vědoma jejich popularity, a proto již od roku 1994 každoročně 26. března slaví Air Max Day. Online obchodní dům ShopAlike na oslavu našel o těchto legendárních teniskách několik zajímavostí:

 

Technologická revoluce

Vzduchová bublina se v podrážkách tenisek značky Nike skrývala již od 70. let. Air Max 1 se však staly

prvními botami, které odkryly tuto technologii z dílny NASA.

Zpočátku marketingové oddělení Nike nevěřilo, že by tenisky s takovým vzhledem mohly mít velký potenciál. 

 

Styl, co nevychází z módy

Již 30 let si tenisky Air Max získávají nové a nové generace věrných zákazníků. Ať už do tělocvičny, nebo na ulici, každý nový model si našel publikum a stal se komerčním hitem. 

 

Francouzská inspirace

Designér Tinker Hatfield dostal nápad vyrobit botu s vidi telnou vzduchovou bublinou, když byl v Paříži. Inspirovala ho extravagantní architektura potrubí a oken slavného uměleckého centra Georges Pompidou.

 

Kouzlo mléka

Model z roku 1 993 byl inspirován lahví mléka. Model 97 zase ovlivnil design japonského vysokorychlostního „bullet train“ vlaku Šinkansen.

 

Tlak jako u auta

Nike Air Max má skoro stejný tlak jako pneumatiky vašeho auta - 2,3 baru.

 

Ghetto i Bílý dům

Nike Air Max mají mimořádně široké publikum od rappera The Game po Baracka Obamu. Pokud v nich může běhat Obama, jsou dobré i pro nás!

 

Zdroj: www.shopalike.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.