Share |

Indiánská kuchařka. Jak vaří u Siouxů?

Zajímá vás, jak si vařili Apačové nebo Siouxové? 

 

O Apačích, Navazích, Komančích a Siouxech víme leccos, ale co jedli, když si právě nedopřávali kukuřičné placky nebo bizoní pečínku? A co na jejich stolech objevíme dnes?

Pokud vás zajímá, co si počít s vidlorohem a křepelem, jak přichystat dobrotu z muchovníku nebo modré kukuřice, či jak se vaří čaj z chvojníku, tato kuchařka je jednou z mála knih, které vám odpoví. Všem českým indiánům nabídne recepty na bizoní pečeni stejně jako na pemikan, orobincové koláčky, střemchový dort, indiánské placky na sto způsobů, špenát z tykvových květů, polévku s žaludovou moukou nebo navažský čaj. Téměř 200 receptů s doporučeními na suroviny a ingredience dostupné v naší zemi vybral a sestavil Roman Tadič.

Knihu z Nakladatelství Dauphin Daniela Podhradského pokřtí známý český cestovatel, etnograf a spisovatel Miloslav Stingl a ředitelka Náprstkova muzea Eva Dittertová.

Kromě představení knihy jejím autorem a promítání fotografií divokých zvířat a planých rostlin, které patřily nebo patří do jídelníčku indiánů, se můžete těšit také na promítání krátkých videí s přípravou vybraných jídel, ukázku indiánských artefaktů a zpěv písní z Velkých planin za doprovodu bubnu!

Knihu představí její autor Roman Tadič.

Křest: 23. 11. 2016, 18.00, Náprstkovo muzeum

Vstupné zdarma

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.