IMPRA představila české improvizační divadlo v Drážďanech

V sobotu 10. listopadu v Drážďanech na lodi Cargo Gallery (Kultur Aktiv e.V.) uskutečnil divadelní projekt IMPRA své první představení za hranicemi ČR a SR, a to hned jako headliner festivalu Cargo Theatre 2017.

Hlavním cílem bylo posunout dál vědomí o českém alternativním divadle, jehož je IMPRA nezpochybnitelným představitelem, a překonat skrze improvizaci jazykovou bariéru s diváky.

Samotné představení bylo tentokrát obohaceno dvěma hosty: herečkou Janou Podlipnou (česká herečka působící v německých divadlech – zároveň role překladu) a live vizualizací Duck The Mainstream.

Kooperace všech, jak je u IMPRY zvykem, vznikala z prvotních impulzů až přímo na jevišti, bez scénáře, bez předem zvoleného tématu.

Ohlasy německých diváků byly až překvapivě pozitivní. Důležité pro ně nebylo slovo, ale jednání, emoce, pocity, které cítili a cítíme všichni stejně napříč jazykovými bariérami.

Na jaře můžeme čekat od IMPRY tour po České republice, možná přibudou i další zastávky na Slovensku. Sledujte proto www.fcb.com/impra.

Comments

comments

Vyhledat