Share |

Ikonická džínová bunda od Levi's slaví padesátiny

foto: Levi's

Jeden z nejkultovnějších kousků typického amerického stylu slaví a o jeho významu hovoří i jména ikon a trendsetterů, kteří se k blahopřání přidali a vytvořili svoji verzi. Rapper Chance, Solange Knowlesová, Snoop Dogg, modelky Karlie Kloss, Romey Strijd, designér Virgil Abloh, baseballová hvězda Clayton Kershaw, fotbalista Robbie Rogers, stylistka hvězd Karla Welch, kostýmní výtvarník a módní stylista Rob Zangardi, rapper Tinie Tempeh, herec a zpěvák Justin Timberlake a mnoho dalších přineslo svůj osobní náhled na příběh padesát let oblíbeného kousku. Trucker Jacket Levi’s® si našla své místo všude – od street stylu přes rockovou módu až po přehlídková mola a její popularita stále stoupá.
    
Za zrodem ikony často leží dokonalá bouře, neuvěřitelná souhra událostí – tentokrát to byly revolta mládeže, exploze rokenrolu a vnímání módy jako vzpoury. V roce 1967 se džínová bunda Typ III rychle stala hlavním symbolem popové a hudební kultury, i díky Georgi Harrisonovi, který ji nosil během Summer of Love v San Francisku. Legendární hudební promotér Bill Graham nahrál pro Levi’s® pár rozhlasových reklam s tehdy téměř neznámou kapelou Jefferson Airplane, ale než se spoty dostaly do vysílání z Jefferson Airplane byly hvězdy a San Francisko se stalo nervovým centrem mohutné antikulturní revoluce.
 
V roce 1967 byla džíska představena jako doplňující kousek k novým „rockovým rourám“ džínům se zipem 505™ a nesla produktové číslo 70505. Navazovala na Trucker Jacket Levi's® Type II a Type I, první originální denimovovou bundu, kterou Levi Strauss & Co. uvedla na trh již koncem 19. století. Říkalo se jí denim „blouse” (z francouzského výrazu pro košili) a bylo to jen o něco lepší pracovní oblečení.

Další kapitola v příběhu Trucker Jacket Levi's® začala 5. října na párty v Levi's® Haus v Los Angeles s DJem Snoop Doggem a vystoupeními rappera Chance a Solange Knowles.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.