Share |

Hvězda hiplifu King Ayisoba bude v Paláci Akropolis

foto: pořadatel akce

Ladronka je za námi, ale není důvod zoufat. Ještě nás čeká závěrečný DVOJKONCERT ZEA + KING AYISOBA a FILMOVÉ PROJEKCE.
 
Neděle 29.6. v Paláci Akropolis:
KING AYISOBA (Ghana)
 
Hvězda hiplifu, hudebního novotvaru, který spojuje hip hop s africkými tradicemi a dancehallem. Autor nejprodávanější kazety v Ghaně.
 
Hip hop na africké půdě dokonale splynul s životním stylem mladé generace a vytvořil unikátní subkulturu. Příkladem je dominantní styl současné Ghany zvaný hiplife, což je fuze rapu a africké taneční hudby highlife s přísadou reggae. Vysoko stoupající hvězdou žánru je King Ayisoba, jehož hluboký a ostrý hlas dokáže proříznout palbu afrických bubnů jako motorová pila. Ayisoba propojením kytary kologo s elektronickými rytmy totálně změnil ghanský hiplife: roku 2007 zvítězil v místních hudebních cenách souběžně v kategoriích pro současnou i tradiční hudbu. Jeho tvorba představuje to nejsyrovější a nejvíce autentické, co z Afriky proniká do světa.
Video: King Ayisoba and Band - Wicked Leaders (live in Katamamto)
 
ZEA (Nizozemsko)
One-man breakpop kapela z Amsterdamu.
Kapela s jedním muzikantem a nápady na samé hranici zdravého rozumu, sólový projekt frontmana The Ex, veteránské skupiny holandského noise-punku. I když Arnold de Boer je vedle kytary vybaven mikrofonem, samplery, synťáky i automatickými bicími, jeho někdy chytlavé, jindy drásavé popsongy znějí spíš analogově a vinylově než digitálně. De Boer na sebe vrší krásně zkreslené kytarové barvy, temně hypnotické rytmy a hluky. eho nahrávky jsou zběsilou oslavou hudební revolty, na BBC je s oblibou hrál guru nezávislého rocku John Peel.
Video: Zea - I Build My Own Town
 
Lístky je možné stále koupit za předprodejní cenu na stránkách Goout.cz a Ticketpro.
Předprodej: 250 Kč (stání), 300 Kč (sezení)
Na místě: 300 Kč (stání), 350 Kč (sezení)


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.