Share |

Hudba na místech, která neznáte, to jsou United Islands

Rozhovor s Davidem Gaydečkou o tom, proč se na festival vybírají peníze na Hithit.cz.
foto: pořadatel akce

Davide, upřesni prosím tě, na co vybíráte na Hithit.cz peníze? Píšete, že na stage v Kinského zahradě, ale určitě by stálo za to trochu to dovysvětlit.
Vybíráme na dvě scény včetně techniky, na doprovodný a část hudebního programu. V Kinského zahradě počítáme se zázemím a servisem pro diváky. Ten je částečně popsán v jednotlivých kategoriích odměn na webu hithit. Například počítáme s family zónou pro rodiny, s info systémem, s občerstvením, toaletami a pro VIP přispěvatele chystáme i VIP zónu. Zaplatit ze sbírky budeme muset i personál na místě, stavbu, likvidaci, úklid, neboť UIOP je festival, po kterém park Kinského zahrada zůstane v původním stavu.
 
Co vás vlastně přivedlo na Hithit.cz? Festival United Islands je velká akce vznikající s podporovou velkých firem a také Prahy.
Máme sice celou řadu komerčních i nekomerčních partnerů, ale nejen, že máme před sebou složitější ročník, ale i do budoucna nechceme počítat s tím, že celý festival vždy někdo zaplatí. Proto se formou sbírky snažíme zapojit příznivce a všechny lidi, kterým je jasný, že za tak nízkou cenu podobné koncerty, jaké chystáme na Islands, jindy nezažijí. Sbírka hithit umožní zachovat i rozmanitost publika, kdy vedle sebe na festivalu paří třeba studenti a manažeři firem, neboť ty kategorie možné podpory mají narozdíl od vstupenek, které budou stejné pro všechny, široké cenové rozpětí.
 
Kinského zahrada je krasné místo pod Petřínem, přibliž prosím tě, jak bude tato festivalová scéna vypadat, pokud na Hithit.cz uspějete?
Hlavní scéna bude stát uprostřed zahrady a hrát směrem do kopce, kdy tak vznikne přirozená elevace a všichni uvidí dobře na scénu i na Prahu v pozadí. Scéna Radia 1 bude v nižší části zahrady. Před United Islands se v zahradě takový festival nepořádal. Věříme v unikátní zážitek, tak jako, když jsme hráli poprvé na některých ostrovech nebo jednorázově vloni na Ladronce.
 
Fanoušci jsou z mého pohledu nejdůležitější částí United Islands. Bez ohledu na hudbu vždycky na Ostrovech vytvořili skvělou atmosféru. Ukazuje se to i nyní, kdy týden po spuštění projektu máte na kontě přes dvě stě tisíc korun. Čím si takovou spřízněnost vysvětluješ pohledem organizátora?
Za prvé věřím, že si ostrované, nebo lépe pojmenováno podporovatelé ostrovního festivalu cení možnosti změnit Prahu na dva dny v nejlepší hudební metropoli na světě a pak věřím, že jsme to celé nastavili dost výhodně. V Kinského zahradě budeme muset, aby to celé dobře nakonec vyšlo, vybírat vstupné 250 Kč za dvoudenní permanentky. Ty získáte teď přes hithit už za cenu od 100 Kč.
 
V Kinského zahradě plánujete vystoupení sestavy umělců Ella Eyre, Bajofondo, Childhood, Heymoonshaker, Ritchie Ruftone, Hugo Kant, Ohm Square, Voila! a dalších. To jsou parádní jména, mysleli jste při jejich bookování na krásné prostředi, kde budou hrát, dají-li fanoušci Ostrovů?
Jasně. Hrát na místech, která neznáte, nebo kam se často nedostanete, to jsou United Islands. Střelák je navíc po rekonstrukci jen s omezenou kapacitou, tak bychom tam takové dvě větší scény umístit nemohli. Hrát se ale samozřejmě bude i na Petříně, Kampě, Střeláku a Žofíně.
 
V odměnách, které na Hithit.cz nabízíte fanouškům za pomoc s financování hlavní festivalové scény, jste vytvořili mnoho atraktivních balíčků, mimo jiné i pro rodiny nebo lidi, kteří chtějí United Islands poznat zezadu. Kterou odměnu by sis koupil ty, kdybys byl běžný návštěvník Ostrovů?
Já bych si koupil tu za 50.000, která počítá i s tím, že můžete strávit den s jedním z organizátorům. Kde takhle levně pořídíte takovou dávku adrenalinu a stresu? Ne, vážně. Jsme rádi za každou podporu. Každá stokoruna se počítá a umožní nám festival vylepšovat, jak jen to bude v našich silách. Děkujeme všem, kteří s námi vytváří letošní hudební festival v Praze!


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.