Share |

Hrady z písku a vzkaz

Busking není jen hraní na ulici. Miro Semecký už deset let staví hrady z písku a buskuje tedy jaksi hmotně. Žije ve Španělsku, vyrábí dekorace a pískové sochy.
Jak se to dělá? "Nachází se hromada písku, potom se proleje vodou a rukama ubouchá. Potom se do ní vyřezává. A nakonec se před sochu položí kyblíček na peníze a lidé,kteří přichází a líbí se jim to, si udělají fotku a nechají (pokud chtějí) nějaký ten drobák," vysvětlil nám svůj způsob buskingu Miro. Už 13 let cestuje kolem světa a říká o sobě, že bojuje proti šedi ve veřejném prostoru.
"Přijde mi, že si lidi neuvědomují, že každý z nich má někde uvnitř skrytý talent. Chodí do práce, platí složenky a jednou či dvakrát za rok si "dovolí" odcestovat na dovolenou. Co kdyby se ale jejich dovolená změnila v pracovní poslání? Žít na těch nejkrásnějších plážích světa. Probouzet se do ranních paprsků. Opustit zažitý stereotyp předem naučeného... Zakusit, jaké to je, nemít strach o práci. Zažít pocit, kdy mám v kapse poslední euro ale i přes to, že je to v onen moment poslední majetek, který mám, jsem klidný a vyrovnaný, protože věřím ve své schopnosti a dovednosti. Pluji na řece života a neunavuji své tělo ani mysl plaváním proti proudu. Go with the flow," vzkazuje.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.