Share |

Hooverphonic v Praze předskočí Lanugo

repro k akci

První v Belgii, první v Holandsku, první v Česku. Nové desce Hooverphonic With Orchestra se na cestě Evropou velmi daří. V hitparádě pražského Radia 1 jsou jen dva týdny a už ji vedou. Za dva týdny belgické trio zahraje tuto desku živě ve velkém sále Lucerny v Praze spolu s dalšími čtrnácti symfoniky na Conference.

Hooverphonic se 5. května vrátí do Prahy po několika letech. O tom, že si na koncertní pódia rádi zvou hudebníky se smyčcovými nástroji, si už cvrlikají vrabci na střeše, tentokrát jich ale do Česka na Conference přivezou rovnou čtrnáct. V Lucerně tedy své největší hity odehrají v sedmnáctičlenné sestavě. Praha bude jejich první zastávka v rámci evropského turné po sérii vyprodaných koncertů v Belgii.

Večer první květnové Conference otevře česká skupina Lanugo zpěvačky Markéty Foukalové. Na české hudební scéně se tento projekt pohybuje už šestým rokem, zatím vydal dvě desky, poslední na závěr loňského roku.

Volba pozvat do Lucerny Lanugo byla logická, k Hooverphonic mají docela blízko. I v jejich hudbě je slyšet pop, triphop, rock, electro a lehce jazz. A stejně jako u Belgičanů i v tomto projektu je výrazným prvkem projev zpěvačky. Příjemná barva a rozsah hlasu Markéty Foukalové se prolíná s dynamickým doprovodem v emotivních a posluchačsky atraktivních skladbách. Živá vystoupení Lanuga nabízejí zážitek, především díky úrovni profesionálních mladých hudebníků.

Vstupenky na koncerty Hooverphonic with Orchestra a Lanugo prodávají Lucerna Music Bar, Ticketpro a Ticketportal.

Další informace o hudebním konceptu Conference najdete na www.cnfrnc.cz a www.facebook.com/cnfrnc


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.