Share |

Hollywoodský filmový průmysl ignoruje fyziku, říká von Keudell

foto: pořadatel akce

Fakulta elektrotechnická Českého vysokého učení technického v Praze pořádá ve spolupráci s  Ústavem fyziky plazmatu AV ČRve dnech 16. – 19. června 2014 již 26. ročník sympozia o fyzice plazmatu a plazmových technologiích (SPPT). V rámci programu se 17. června od 19.00 hodin uskuteční přednáška profesoraAchima von Keudella Plazma in Holywood, která je přístupná veřejnosti a v minulosti se setkala s mimořádným ohlasem.Místem konání je posluchárna D3-209 Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze 6, Technická 2.
 
Mimořádně úspěšná přednáška profesora von Keudella z německé Ruhr UniversitätBochum (RUB) se koná v rámci stále oblíbenějšího cyklu Fyzikální čtvrtky na Fakultě elektrotechnické ČVUT. Prezentace bude vedena v anglickém jazyce a má podtitul „jak filmový průmysl může zcela ignorovat zákony fyziky a transformovat vědeckou realitu tak, aby vyhovovala dramaturgii scénáře“. Na známých filmových scénách vysvětlí fyzikální úkazy, které by v běžném životě nemohly nastat.
 
Bienální symposia o fyzice plazmatu a plazmových technologiích (SPPT) se konají od roku 1967, kdy byla původně pořádána k zveřejnění výsledků výzkumu Ústavu fyziky plazmatu AV. Po roce 1969 se SPPT postupně staly celostátním (československým) fórem pro zveřejňování výsledků výzkumu v oblasti fyziky plazmatu, kde přednášela i řada významných zahraničních vědců. Své postavení si SPPT udržely až do současnosti, přičemž význam akce má nyní již celoevropský rozměr. Od roku 1993 konají se sympozia ve spolupráci s katedrou fyziky Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze, v roce 2014 se předpokládá účast 200 vědců z 35 států světa.
 
Více informací lze nalézt na webových stránkách http://plasmaconference.cz a http://fyzika.feld.cvut.cz/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.